Module 2: Sporttechnische module (BOOT & KABEL)

M2: Introductie tot de initiatoropleiding (1u)

Tijdens deze theoretische lessen wordt uitgelegd wat we van de cursisten verwachten.


M2: Opleidingsvisie WSV (1u)

Tijdens deze theoretische les wordt uitgelegd hoe het waterskiën structureel in elkaar zit en welke leerlijnen Waterski Vlaanderen hanteert.


M2: Get fit 2 ski (2u)

In module 1 krijgen de cursisten de basisprincipes van functionele training aangeleerd. Tijdens de praktijkles ‘Get fit 2 ski’ zullen de cursisten aan elkaar moeten lesgeven en elkaars fouten leren corrigeren.


M2: Touwen, knopen en herstellingen waterski (2u)

Dit vak bestaat uit 1 uur theorie en 1 uur praktijk. Naast de theorie over de knopen zullen de cursisten leren om knopen te leggen, touwuiteinden af te binden, skitouwen te herstellen, enz.


M2: Waterskigerelateerde spelvormen (1u)

Tijdens deze les zullen de cursisten niet alleen een overzicht krijgen van de activiteiten die ze kunnen aanbieden aan de waterkant, maar worden ook avondactiviteiten besproken. Tijdens dit vak wordt participatie aan de les en eigen inbreng van de cursisten als essentieel beschouwd. De cursisten leren uit elkaars ervaring.


M2: Toegepaste reddingstechnieken waterski (8u)

Dit vak bestaat uit 3 uur theorie en 5 uur praktijk. Men start met 3 uur theorie, gevolgd door 2 uur praktijk. Deze 5 uren worden gegeven in het theorielokaal. De andere drie praktijkuren worden gegeven in het zwembad of in open water.