Coördinatietraining & techniektraining voor wakeboard

Op de trampoline zal je voornamelijk de algemene bewegingen en rotaties inoefenen. Het maakt niet uit of deze nadien over de hekgolf van de boot of aan de kabelbaan gesprongen worden. Natuurlijk zijn er wel verschillen tussen de uitvoering op het water, maar op de trampoline is dit hetzelfde. De uiteindelijke finetuning van de trick gebeurt op het water.

In "Coördinatie- & techniektraining voor wakeboard" waar de trampoline centraal staat voor het aanleren van de nieuwe tricks, maken we dan ook geen onderscheid tussen kabel-riders en boot-riders.

Je zal geen volledige oplijsting vinden van alle mogelijke tricks, maar een overzicht van de basissprongen. Zo hopen we jullie te motiveren om meer op de trampoline te trainen. Voor foutenanalyses en andere tricks kan je er best een trainer/wakeboardexpert bij halen.

Van zodra de rider over beide hekgolven geraakt, kan hij het board op verschillende plaatsen vastnemen. Afhankelijk van waar en met welke hand hij het board vastneemt, krijgt de grab een andere naam. Iedere grab is een nieuwe sprong, wat maakt dat de succeservaring groot is.

Vervolgens staan de basisrotaties (spins) op het menu. Dit zijn de minst extreme tricks om aan te leren, maar ze helpen je als geen ander een sterke basis op te bouwen.

Afhankelijk van de stijl van de rider zal hij zich verder verdiepen in de rotaties of zal hij liever inverts uitvoeren. Vermits men bij deze tricks ondersteboven komt te hangen, is dit een grote stap om aan te leren. Het spreekt voor zich dat deze inverts best eerst op de trampoline worden ingeoefend. Zoals reeds eerder gezegd in de brochure wordt de coördinatie het best ontwikkeld tussen 7 en 12 jaar. Indien men in deze periode de basissprongen op de trampoline al heeft aangeleerd is de stap naar de verschillende inverts niet meer zo groot.

Welke basis invert men eerst leert is afhankelijk van de rider. Technisch gezien is de backroll de gemakkelijkste. Een tantrum komt het meest natuurlijk over en een frontroll is het minst eng om in te zetten, maar ook de meest technische van de drie.

Oefen de eerste flip in tot je hem volledig onder de knie hebt alvorens een andere aan te leren. Wanneer de basis inverts goed worden uitgevoerd, is het geen grote stap meer om de variaties erop aan te leren.