« Terug naar overzicht

3 medailles op het EK cable youth & masters

3 medailles op het EK cable youth & masters

Afgelopen week was het EK cable youth & masters te Gyor, Hongarije. Er gingen 10 Belgische riders mee samen met team trainer Arno en assistent trainer Wouter. Het niveau van het EK lag echt torenhoog, er werd een enorm knap staaltje wakeboarden neergezet. Proficiat aan Team Belgium, jullie mogen absoluut fier zijn op jullie zelf!

Noah Ferson liet het beste van zichzelf zien in de reeks wakeskate junior men U18. Hij heeft alles gegeven, maar strandde in de LCQ's. Ook Berre Jespers en Ike Vanleenhove (wakeboard junior men U18) hebben straffe dingen laten zien, helaas eindigde hun EK avontuur in de bikkelharde LCQ's. Axel Aubry en Ruben Laurijssen gingen door naar de kwartfinales, ze hadden er allebei pech en vielen tijdens hun run. Hierdoor zijn ze niet door naar de halve finales, maar ze mogen absoluut fier zijn op hun prestatie!

In de finales namen dan nog Lowa Vancutsem, Louis Eggerickx, Glenn Vandenberghe en Victoria Vander Veken het op tegen de andere teams. Lowa werd in haar reeks wakeboard junior ladies U18 vijfde. Louis viel in zijn run bij de reeks wakeboard junior men U18 en werd er vijfde. In de reeks wakeskate junior men U18 kon hij de bronzen medaille te pakken krijgen! Ook Glenn Vandenberghe stond op het podium, hij werd tweede in de reeks wakeboard masters men 30+. Verder kreeg ook Victoria een podiumplaats. Het was haar eerste EK en ze werd meteen derde bij de reeks wakeboard junior ladies U14. 

We willen alle riders feliciteren met hun prestaties. Jullie hebben alweer bewezen wat voor wakeboard talent we hebben in ons land! Verder willen we ook team trainer Arno en assistent trainer Wouter bedanken voor hun inzet en goede begeleiding. Go team waffle!! 

« Terug naar overzicht