« Terug naar overzicht

Play True Day Belgium: september 2019 - save the date

Play True Day Belgium: september 2019 - save the date

Het succes van de eerste editie van Play True Day Belgium kent een vervolg: in september 2019 gaat de Belgische sport weer volop voor #CleanSport! Atleten, clubs en federaties ondersteunen mee de campagne.

Ook in 2019 zullen dezelfde partners als in 2018 een Play True Day organiseren, in september 2019 met een focus op de Europese week van de sport, van 23 t.e.m. 30 september 2019. Er wordt bewust niet op één dag of weekend gemikt maar op een volledige maand om zo elke atleet, sportclub of federatie de kans te geven de zuivere sportbeoefening tijdens een van haar activiteiten in ‘the picture’ te zetten.

Wat is Play True Day Belgium?

Play True staat in het teken van een zuivere sport. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

Play True Day Belgium is een gezamenlijk initiatief van de vier nationale antidopingorganisaties en BOIC, AISF, BPC, VSF en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft.
Net als Waterski Vlaanderen, hebben we de gemeenschappelijk taak een zuivere sport te promoten en informatie ter beschikking te stellen.

Dit initiatief wordt aangemoedigd door het WADA (Wereldantidopingagentschap), ter promotie van de zuivere sportbeoefening. De bedoeling is om sporters en supporters bewust te maken van de wereldwijde strijd tegen doping, en hen te doen inzien dat dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

Hoe kan u bijdragen aan Play True Day?

Het Play True-initiatief is er voor elke Belgische sporter en sportieveling die de zuivere sport een warm hart toedraagt. Het wordt in de eerste plaats gedragen door de verschillende sportfederaties die samen met de partners het initiatief vorm geven. Wil je ook een actie doen of zie je een goede mogelijkheid om de zuivere sport onder de aandacht te brengen in september 2019, aarzel dan niet en contacteer alvast één van de partners.

Together, we go for #CleanSport!

« Terug naar overzicht