Wat is show?

Showskiën wordt als de meest entertainende discipline binnen de waterskisport naar voor gebracht. De onderdelen volgen elkaar snel op, het is opwindend, elegant en bovenal prettig om te zien.
Alle aspecten van het waterskiën, met inbegrip van blootvoeten, springen, slalom, figuren, wakeboarden en kneeboarden, worden choreografisch tot één grote vertoning samengebracht.

Een waterskishow is te vergelijken met cirque-du-soleil, maar dan op het water. Het is een combinatie van acrobatie, elegantie, humor en teamwork, afgewerkt met passende muziek en prachtige kostumering. Menselijke piramides, ballet, actienummers op alle soorten ski’s, skiënde clowns, fietsen op het water, skiën op een stoel of een tafelblad, enz. niets is te gek of moeilijk genoeg voor de echte showskiër.

Een waterskishow wordt meestal vertoond bij speciale aangelegenheden om het publiek te entertainen. Maar daarnaast worden in het showskiën ook wedstrijden georganiseerd. Elk team beschikt uit een vooropgestelde tijd waarbinnen zij hun programma, bestaande uit een minimum aantal nummers, voor een jury moeten afwerken. De jury let vooral op de moeilijkheidsgraad, de uitvoering, de variatie, de kledij, de voorstelling (showmanship), het thema en het geheel van visuele en auditieve presentatie.

Andere informatie

Op onderstaande pagina’s kan je ook interessante informatie terugvinden. Heb je zelf nog interessante links, dan mag je deze altijd doorgeven aan nele@waterski.be, dan zetten wij deze erbij en kunnen ook andere skiërs hiervan genieten.