« Terug naar overzicht

Lieven Hardy gemeentelijke sportlaureaat

Lieven Hardy gemeentelijke sportlaureaat

Naar jaarlijkse traditie reikt de sportdienst van de stad Ieper in januari de Ieperse Sportprijzen uit. Voor het eerst werd een waterskiër opgemerkt door iemand uit de sportdienst. Elke atleet of ploeg moet namelijk aangebracht worden door iemand.

Lieven Hardy (52), West-Vlaams Showteam, vestigde op 22 april 2017 een wereldrecord tijdens het befaamde Chain Of Records evenement in Florida (USA). Hij slaagde er in met 11 andere triokoppels het wereldrecord ‘meeste triokoppels achter één boot’ te zetten op 12 triokoppels.

Dankzij die prestatie kreeg Hardy een erkenning voor ‘bijzondere sportprestatie in 2017’ overhandigd door de Ieperse schepen van sport Dominique Dehaene. Naast het wereldrecord in april werd Lieven Hardy samen met zijn partner Ine Vandeweghe (West-Vlaams Showteam & Hoge Dijken) ook Europees kampioen ‘Dubbels’ in het Franse Roquebrune-sur-Argens.
Na de huldiging kreeg de Ieperling veel felicitaties uit de ganse waterskiwereld. Enkele ronkende namen uit zowel binnen- en buitenland vonden de huldiging meer dan terecht. Zo was de voorzitter van de Amerikaanse show waterski federatie één van de eerste om Hardy te feliciteren.

Komend seizoen biedt mogelijkheden om opnieuw een schitterend jaar te beleven. In september bijvoorbeeld gaat Hardy richting Canada om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen. Hopelijk kan hij daar op evenveel succes rekenen met het nationaal team als in ‘zijn’ 2017.

« Terug naar overzicht