Individuele competities show

Naar aanleiding van de nakende wereldkampioenschappen show skiën wordt er vanuit België gewerkt aan een

gloednieuw systeem waarbij individuele skiërs een plaats krijgen. Zo zal er binnenkort een eigen council opgericht worden om individuele competities mogelijk te maken. Daarnaast zal de council ook inzetten op workshops, jurering en het uitwerken van een Belgische ranglijst. Deze groep zal zich voorlopig buigen over de disciplines ‘swivelski’, ‘adadgio dubbels’ en ‘freestyle schansspringen’.

Tijdens de wereldkampioenschappen in oktober 2022 te Florida zal reeds de eerste individuele competitie georganiseerd worden. België krijgt hierbij de kans om 2 skiërs per discipline af te vaardigen. Dit kan mogelijks opgetrokken worden tot 5 skiërs indien de E&A regio plaatsen niet allemaal ingenomen worden.

Met deze brief willen we vragen aan alle skiërs die interesse hebben in een deelname aan de individuele wereld kampioenschappen, of die mee hun schouders willen zetten onder de Belgische individuele council, om hun kandidatuur door te geven aan Lieven Hardy voor 10 april 2022. Dit via mail aan Lieven Hardy.

Met vriendelijke groeten

Lieven Hardy