« Terug naar overzicht

Succesvolle eerste Europese stop Flaunt It Swivel Tour

SWIVEL

Vandaag vond de eerste Europese tour stop plaats van Flaunt It Swivel Tour. Het was de eerste keer dat de tour zich buiten de VS waagde ondanks dat het vorige zomer een zeer succesvolle internationale editie had georganiseerd!

Vlaanderen werd vertegenwoordigd door 7 dames, waarvan 2 in de 360 divisie:

en 5 in de 180 divisie:

Eerst op het water, de 180 divisie. De dames zijn hier gelimiteerd tot 180 graden rotaties op hun monoski tijdens hun parcours. Elke skiër heeft daarnaast slechts 5 minuten om de jury te overtuigen van hun techniek, elegantie en artistieke kunde op het water.

Gaëlle Hardy had een sterke routine klaar met twee passages waar ze buiten de hekgolf haar tricks demonstreerde. Een ongelukkige valpartij bracht haar top 3 kansen meteen naar beneden.

Hanneke Bukkems en Caro Gilis hadden vorige zomer reeds hun eerste swivelcompetitie ervaring opgedaan. Beide hadden toen valpartijen en waren berust op revanche! En met succes, met slechts 0.47 punten verschil tussen plaats 5 en 4.

Anouk Waumans & Kelly Stultjens waren nieuwelingen in de competitie, maar deden het uitstekend. Met een droge routine konden ze met een gerust hart binnenskiën. Kelly scoorde het hoogst op technisch vlak en scoorde de op één na hoogste artistieke score waardoor ze de evidente winnares was in haar divisie!

Volgende divisie was de 360 divisie. Hier gaat het niveau meteen een stap omhoog en kunnen de dames volledig ronddraaien op hun ski.

Rookie Ine Vandeweghe, was de jongste deelneemster aan de competitie. Ze was onverschrokken en wilde meteen de competitie aangaan met de meer ervaren dames. Ondanks twee valpartijen skiede ze een ijzersterke routine en werd ze beloond met een bronzen plak!

Dan Joyce Hardy, het meisje met de eeuwige lach op het water, heeft nog nooit geluk gehad tijdens een swivelcompetitie. Na enkel swivelroutines met valpartijen de voorbije jaren in de VS, skiede ze eindelijk, op haar eigen continent voor het eerst met droge haren naar het strand. Met enkele overheads 360, reverse overhead en one arm 360's bewegingen, kroonde ze zichzelf de beste in de 360 divisie!

De open divisie was de laatste en de meest spectaculaire divisie. Ze werd gedomineerd door de Amerikaanse vrouwen. Kaila Coffey (19, USA) nam uiteindelijk het goud naar huis!

180 Division

1.

7,7

Kelly Stultjens

BE

2.

7,47

Pia Sautter

DUI

3.

7,4

Fleurine Biyler

DUI

4.

7,17

Caro Gilis

BE

5.

6,7

Hanneke Bukkems

NL

6.

6,56

Milena Bicker

DUI

7.

6,04

Anouk Waumans

BE

8.

5,07

Gaëlle Hardy

BE

9.

3,46

Svenja Schneider

DUI

10.

3,13

Antonia Gutting

DUI

360 Division

1.

10,6

Joyce Hardy

BE

2.

10,17

Anastasia Cokinos

USA

3.

8,46

Ine Vandeweghe

BE

4.

8,23

Daniela Schick

DUI

5.

7,23

Sonja Guttings

DUI

Open Division

1.

16,9

Kaila Coffey

USA

2.

16,3

Grace Gruda

USA

3.

14,9

Caroline Grubs

USA

4.

9,53

Christy Prentice

USA

Individuele dubbels

Op zaterdag (9/9/2017) volgde de individuele dubbels competitie en de showteams.

In de dubbels zagen we ook enkele landgenoten aan het werk:

In dubbels waterskiën duwt de man de vrouw in een lift en maken ze van daaruit transities. Een beetje zoals duo dansers, maar dan op water.

Het eerste Belgische koppel bestond uit Jürgen & Margot Callewaert. Ze skieden een feilloze kuur met als opmerkelijke beweging, de Deathdrop. Een gevaarlijke trick waarbij Jürgen, Margot liet vallen terwijl ze in een handenstand stond, om ze dan uiteraard terug op te vangen.
Het koppel had de lat hoog gelegd voor de volgende koppels!
Volgende aan de beurt was recordhouder Lieven Hardy. Eerder dit jaar had hij in het waterskiën twee succesvolle wereldrecordpogingen ondernomen in Florida, USA. Met zijn nieuwe partner Ine Vandeweghe werkten ze hard doorheen het seizoen om te kunnen schitteren op deze wedstrijd. Hun moeilijkheidsgraad lag niet bijzonder hoog, maar dankzij enkele mooie transities van bewegingen konden ze hun kuur afsluiten met een grote tevredenheid.

Het laatste koppel die aan de beurt kwam waren de Amerikaanse kampioenen Cory en Kimberly. Ze skieden niet hun beste routine door een lichte blessure van Kimberly. Toch konden onze Europeanen niets tegen hun hoogtechnische uitvoering beginnen. Met enkele 1440 spins werd al snel duidelijk wie de kampioen zou worden.

1.

16,5

Cory Krivitz (USA) & Kimberly Michele (USA)

2.

10,04

Lieven Hardy (BEL) & Ine Vandeweghe (BEL)

3.

9,93

Jürgen Van Der Heyden (BEL) & Margot Callewaert (BEL)

4.

7,82

Dennis Fassl (DUI) & Bianca Rausch (ZWI)

(Tekst & foto's met dank aan G.H.)

« Terug naar overzicht