Jury & officials

Wil je je skills als jury verbeteren? Dan kan je heel veel leren d.m.v. video's die je online vindt. Hiervoor kan je veel links terugvinden op onze pagina 'Wat is show?'


Oproep aan kandidaat-officials show, trainer, ouder, sympathisant, … kortom aan iedereen die potentieel geïnteresseerd is in het jureren,

We willen het jury-panel sterk uitbreiden opdat er van alle clubs officials afgevaardigd worden. Naast de jury fungeren er ook assistenten, een scorer en een safety. Dus meerdere functies waarvoor je je kan engageren.

Wie eens wil proeven van het jureren, kan in 2023 mee een clubshow/training/... jureren: t.t.z. dat je samen met een ervaren jurylid deeltjes van die show/training jureert en samen bespreekt wat je ziet en hoe je dat beoordeelt.

Om je hierop voor te bereiden, kan je online  de 2 opleidingssessies van vorig jaar bekijken. Interesse? Stuur een mailtje naar Nele voor de link naar deze video's. In die 2 online sessies hebben we de basis uitgewerkt om de reglementen en de principes van de skill tables te leren. In de praktijksessies oefenen we dan op het scoren en noteren van alle rubrieken.

Ben je geïnteresseerd, geef dan zo snel mogelijk je naam en mailadres door aan Nele.

Wie zich daarna klaar voelt om een stapje verder te gaan, kan tijdens de Mixed Up (18/05/2023 in WAP) de recreatieve ludieke wedstrijd jureren (onder begeleiding van ervaren jury), en natuurlijk later eventueel de showhappening als jury of assistent meedoen.


IWWF - Judging Clinic