Showhappening 2016

27 augustus 2016 - Vlaamse showhappening te VVW-Gierle

Ken je dat gevoel … je gaat naar een voorstelling, een show, eender wat, en bij de opkomst van de acteurs ga je als publiek wat meer op het puntje van je stoel zitten. Je wordt meegezogen in de act en bent super benieuwd naar wat er zal volgen. Ken je dat gevoel?

Wij wel! Dat hebben we zaterdag meerdere keren mogen ervaren tijdens de showhappening 2016. VVW Gierle was als gastclub voor deze showhappening met hun zeer jonge team erop gebrand om het publiek, de jury en de andere teams te overdonderen met hun kunstjes. En dat hebben ze echt wel gedaan! Maar ze waren absoluut niet alleen. Van elk team hebben we knappe dingen gezien. Ontroerend, grappig, mooi, schattig, sierlijk, … alle eigenschappen van wat een show kan bieden, hebben we de revue zien passeren.

De Geelse showskiërs mochten de show openen en deden dat in ware piratenstijl. Met hun kanonschot erbij zorgden ze dat ze de volle aandacht van het talrijk opgekomen publiek kon krijgen. Jaar na jaar zien we dit nog niet zo lang geleden opgerichte showteam groeien, stapje voor stapje. We konden zelfs heel even genieten van hun knap opgebouwde 5-4 piramide. Volgend jaar gaan we ook kunnen genieten hoe ze dit nummer niet alleen opbouwen, maar ook netjes afbouwen en terug bij het publiek zullen brengen. Hun sfeer en enthousiaste supporters waren weer op en top!

De Maasmasters hebben reeds enkele jaren de trofee voor de pechvogel gekregen wegens iets te veelvuldige valpartijen en ze waren duidelijk overtuigd om het dit jaar beter te doen. En of ze dat deden! Ze begonnen direct met een knaller van formaat: een knappe dubbeltop 3-hoog piramide, een van de strafste piramides die we al op de showhappening ooit hebben gezien. Prachtig uitgevoerd dan nog, wat een start! Ook hun volgende acts scoorden zowel voor moeilijkheid als voor de uitvoering hoog! Alles lukte, de starts waren perfect, en ze brachten alle skiërs telkens netjes terug mee naar het publiek, … kortom zoals het hoort. Op het water was dit show op een bijzonder sterk niveau.

Maar show kan ook op een heel andere manier beleefd worden. Wat bij de Maasmasters iets minder aan bod kwam, zagen we wel bij WAP met vooral veel aandacht aan de show naast het water. Ze charmeerden het publiek met toffe kledij, leuke dansjes, plezante verhaaltjes in de acts, … het was een echte show. Op het water zat het hen minder mee. Ze hebben dit jaar met veel nieuwe en jongere kinderen erbij een nieuwe start van hun showteam gemaakt. Dat maakt dat het voor velen een eerste kennismaking was met een ander watervlak, een andere steiger, … en dat maakt het natuurlijk al heel wat lastiger dan in de eigen thuisclub. Toch hebben we o.a. een mooie combinatie van 2 piramides met elegante swivel skiesters zien passeren. Het doet deugd te zien dat er bij de showteams hard wordt getraind met veel nieuwe en jonge skiërs, dus toekomst is alvast verzekerd.

En dan mochten we natuurlijk nog genieten van de kunsten van VVW Gierle. Dit team bestaat voornamelijk uit kinderen en jongeren, maar wat een niveau hebben zij ondertussen bereikt! Zowel op het water als op de kant konden ze de jury en het publiek charmeren, het was van A tot Z afgewerkt. Van de manier van opkomen, hun glimlach, de dansjes, de vlotheid op het ponton tot en met de aankomst, ze hebben duidelijk gelet op de kleinste details. Maar natuurlijk gaat een waterskishow ook over de acts op het water. We zagen piramides op een monoski, een 3-traps piramide, dubbels en trio’s, maar bovenal een prachtig ballet. Er is duidelijk heel hard getraind op de afwerking van alles. Blijkbaar is die training al gestart in het voorjaar toen ze met de hele groep op indoor trainings- en teambuildingsweekend zijn gegaan. Het heeft zijn vruchten afgeworpen want VVW Gierle was een echte slokop in de prijzen. Naast de hoofdprijs, namelijk de 1e plaats in de overall, en dus ook de wisseltrofee, mochten ze nog de trofee voor de beste uitvoering, het beste kindernummer en de showtrofee voor de beste omkadering in ontvangst nemen. De euforie, de vreugde en de ontlading was groot. Er werd stevig gevierd door iedereen van de club. Deze skiërs staan er duidelijk niet alleen voor!

De trofee voor het origineelste nummer ging naar WAP. Zij slaagden erin om tijdens de act om te bouwen van een piramide tot een balletnummer, waarbij de klimmers dus een ski moesten overnemen van de anderen om te kunnen deelnemen in de balletlijn. Van een creatieve manier om meerdere nummers in één te combineren gesproken!

De trofee voor de pechvogel was overduidelijk voor WAP die het natte water te vaak van dichtbij hebben gezien.

Naast de 1e plaats voor VVW Gierle, mochten we de Maasmasters belonen met de 2e plaats en WAP voor hun 3e plaats in de overall.

Het WVST mocht dit jaar dan misschien wel spijtig genoeg afwezig zijn vanwege de drukke voorbereidingen voor het World waterski show tournament, ze zijn bij deze gewaarschuwd dat ze volgend jaar sterke concurrentie mogen verwachten.

De jury en het publiek heeft van een supermooie shownamiddag genoten, de teams hebben het beste van zichzelf gegeven en konden tevreden naar huis gaan, VVW Gierle kan tevreden terugblikken op een knappe organisatie.