Showhappening 2019 - Lommel

zaterdag 17 augustus 2019 - Vlaamse showhappening te Lommel Ski

Kom kijken naar de enige echte Showhappening! Op zaterdag 17/08/2019 brengen alle Vlaamse showteams hun beste show op het mooie watervlak van Lommel Ski.

Het eerste team zal van start gaan om 12u30.

Gedurende 40 minuten brengt elk team minstens 7 acts om het publiek en de jury te bekoren. Er worden zowel punten gegeven op de acts apart, als op de show in het geheel. Zo worden per act de moeilijkheid, de uitvoering, de ‘spectator appeal’ of ‘showmanship’ en de vlotheid of ‘flow’ beoordeeld. Over de gehele show worden er nog extra punten gegeven voor speaker en muziek, variatie in de acts, kostumering en showproductie. Er worden punten gegeven op 7 acts. Clubs die meer nummers kunnen of willen uitvoeren, kunnen dit doen als “Do-not-score acts”. Deze geven geen individuele extra scores, maar verhogen wel de totale waardering van de show.

Door dit nieuwe concept benadrukken we het doel van de showhappening: Elk team -ongeacht de ervaring of leeftijd van de skiërs- krijgt de kans om deel te nemen, plezier te beleven en ervaring op te doen. Zeven acts op 40 minuten is immers niet te hoog gegrepen (ter info, het vroegere BK vereiste 10 acts op 45 minuten). Dus zowel onervaren of jonge teams als ervaren teams die de lat graag wat hoger leggen, krijgen met dit systeem hun kans om het beste van zichzelf te geven en mee te strijden voor die felbegeerde wisseltrofee, de gouden ski!

Inschrijvingsformulier hier te downloaden.

Draaiboek 2019 hier te downloaden.


Topniveau op de Showhappening in Lommel

Zaterdag 17 augustus werd de jaarlijkse Showhappening, of Vlaams Kampioenschap Waterski Show beslecht op de waterplas van Lommel Ski, Lommel-Barrier aan De Luiker-steenweg.

De weergoden waren de organisatoren niet gunstig gezind, want de hele namiddag regende het pijpenstelen.

Dit verhinderde geenszins de hoge kwaliteit van deze ontmoeting.

De voorzitter van de Showsectie Lieven Hardy : "Het niveau Show gaat ieder jaar hoger en hoger, dit dankzij de uitmuntende inspanningen van de clubs en de deelname van België aan het wereldkampioenschap."

Er waren vier deelnemende ploegen :

WVST opende het evenement met een piramide van vier trappen hoog . Een spectaculair tandem van tweemaal twee blootvoeters garandeerde het team een hoge score.

Daarop trad het team de Maasmasters aan. Dankzij een piramide van 2 x drie trappen en een mooi en sierlijk ballet op monoski van verklede nonnen, toonden zij dat zij gerust tot de beste Belgische Showteams behoorden.

Als derde team startte het Showteam uit Maaseik: WAP. Haar deelname sierde vooral haar jeugd. Zij scoorden met hun kids de beste Kids act met 291 p. Maar ook het geheel van hun show en al hun acts hebben het publiek verwonderd en laten zien wat de toekomst te bieden heeft!

Als laatste showteam trad VVW Gierle aan. Zij openden met een blitzstart van vier skiërs blootsvoets voor de tribune. Hun techniek van piramide was uitmuntend. Drie acts toonden hun ervarenheid tot zij op magistrale wijze een piramide van vier trappen foutloos neerzetten en hiermee de namiddag show schitterend beeindigden.

Resultaten

Met een nipte winst van 4246 punten, t.o.v. 4219 punten voor het West-Vlaams Showteam kon VVW Gierle de winst opstrijken.

VVW Gierle wint hiermee voor de 3e keer de overall en mag de wisseltrofee definitief in ontvangst nemen. Vanaf volgende editie starten we dus terug met een blanco nieuwe wisseltrofee.

1e plaats: Gierle
2e plaats: WVST
3e plaats: Maasmasters
4e plaats: Wap
Beste act: WVST
Beste kids act: WAP
Ballet: Gierle
MMVP: Dick De Groof
FMVP: Yana Lagae