Hoe leer ik ... ?

Om iemand te leren waterskiën maken onze trainers gebruik van een richtlijn betreffende de opbouw van de oefenstof. Zo moet je bijvoorbeeld eerst een front deep aanleren alvorens je een back deep kan leren of moet je eerst op een voet kunnen staat alvorens de golven te leren kruisen,…


Elle bewegingen worden eerst aangeleerd aan de boom. Vervolgens gaat men naar het korte touw om daarna aan het lange touw te skiën. Dit lange touw zal voor een blootvoeter vastgemaakt worden aan de tower van de boot.

In het begin leer je alle oefeningen aan op twee voeten, maar van zodra je deze onder de knie hebt zal je overschakelen naar één-voet-figuren. Deze hebben een hogere puntenwaarde. Bij elke één-voet-figuur moet de voet en de knie tot halverwege het water worden opgeheven (tot de figuur volledig uitgevoerd is), zodat hij duidelijk vanuit de boot gezien kan worden. De opgeheven voet mag op geen enkel ogenblik de skilijn of het water raken. In een een-voet-draaifiguur moet de voet eerst opgeheven worden alvorens de draai mag worden ingezet.