Wedstrijdreglementen

Nationaal reglement

Het Belgian Rulebook wakeboard & wakeskate beschrijft de nationale reglementen die een aanvulling zijn op de internationale reglementen, alsook de voorwaarden voor deelname aan internationale titled-events zoals EK en WK.


TRANSFER: Skiërs met een wedstrijdlicentie (link naar competitie) die in het volgend jaar voor een andere club wensen uit te komen, kunnen tussen 1 en 30 november een transfer aanvragen. Meer info kan je terugvinden in het transferreglement.

Internationale reglementen

Internationale reglementen en competitiedocumenten kan je terugvinden op de site van Cablewakeboard.net (de website van IWWF - Cable Wakeboard): www.cablewakeboard.net => information => documents => rules & competition document => 20xx Rule book

Belangrijke aanpassing i.v.m. de rankingpunten in 2022: (de uitzonderingsregel van 2021 wordt dus verlengd in 2022)

Door de corona-pandemie waren er slechts weinig wedstrijden om punten te verdienen. Daarom is er vanuit IWWF besloten om de lat te verlagen tot slechts 100 punten, ongeacht de categorie (in plaats van 400 voor U14 en 800 voor de andere reeksen).


Om de voorwaarden voor deelname aan EK of WK te kennen, hebben we uit de internationale reglementen een samenvatting gemaakt, dewelke je hier terugvindt.

images/discipline-kabel-wakeboard/cab-03.jpg