Wedstrijdreglementen

Nationaal reglement

Het vademecum beschrijft de nationale reglementen die een aanvulling zijn op de internationale reglementen.


TRANSFER: Skiërs met een wedstrijdlicentie (link naar competitie) die in het volgend jaar voor een andere club wensen uit te komen, kunnen tussen 1 en 30 november een transfer aanvragen. Meer info kan je terugvinden in het transferreglement.

Internationale reglementen

Internationale reglementen en competitiedocumenten kan je terugvinden op de site van Cablewakeboard.net (de website van IWWF - Cable Wakeboard): www.cablewakeboard.net => information => documents => rules & competition document => 20xx Rule book

Belangrijke aanpassing i.v.m. de rankingpunten in 2021:

Door de corona-pandemie waren er slechts weinig wedstrijden om punten te verdienen. Daarom is er vanuit IWWF besloten om de lat te verlagen tot slechts 100 punten, ongeacht de categorie in plaats van 400 voor U14 en 800 voor de andere reeksen).


Belangrijk bericht i.v.m. de leeftijdscategorieën in 2021.

U19 Juniors => wordt U18 Juniors
U15 Boys/Girls => wordt U14 Boys/Girls
Diverse redenen waaronder de gelijkstelling met wakeboard boot en ook de grote fysieke verschillen tussen 11- en 15-jarigen leidden tot de beslissing van IWWF om deze leeftijdscategorieën aan te passen vanaf 2021.

Om de voorwaarden voor deelname aan EK of WK te kennen, hebben we uit de internationale reglementen een samenvatting gemaakt, dewelke je hier terugvindt.

images/discipline-kabel-wakeboard/cab-03.jpg