EK wakeboard kabel

Ben je op zoek naar de wedstrijdreglementen en toelatingsvoorwaarden om deel te nemen aan het EK?Alle info over deze competities via cablewakeboard.net

images/discipline-kabel-wakeboard/cab-13.jpg

01-05/09/2021 - EK 'Open' - Beckum (GER)

Dit kampioenschap (wakeboard, wakeskate & seated) is een "open" (geen leeftijdscategorieën)

Bulletin 1


Op dit moment staat er geen "age categories" EK gepland dit jaar. Indien dit wijzigt kan je de info natuurlijk hier terugvinden.


02-06/09/2020 - EK 'Open' - Beckum (GER)

Geannuleerd omwille van de corona-maatregelen.

24-26/07/2020 - EK 'Age categories' - Boedapest (HUN)

Geannuleerd omwille van de corona-maatregelen.


10 tot 15 september 2019 EK Wakeboard Kabel te Beckum, Duitsland

EK voor de boys/girls, Juniors men/women

Verslag met dank aan Charlotte W.

Op zondag 8/9 vertrekken we met 8 riders vanuit Lakeside Paradise naar het European & African Championship Cablewakboard te Beckum (GER). Er ging al heel wat organisatie aan vooraf en heel wat vergaderingen om alles en iedereen op elkaar af te stemmen.

We huurden 2 campers voor 5 personen, zodat we de jongeren een goed teamgevoel konden geven. Ze sliepen allemaal samen en zorgden op die manier ook heel goed voor elkaar.

2 ouders zijn full-time aanwezig gebleven om alles in goede banen te houden en andere ouders kwamen hun kids ook aanmoedigen of brachten de campers naar Beckum of terug naar huis.

In Beckum aangekomen, was het eerste wat de kids wilden, op het water gaan. Met hun dagpas werd er zondag de ganse namiddag getraind. En trainen werd er heel intensief gedaan de ganse week. De kinderen lieten uiteindelijk ook een hele week school hiervoor.

De motivatie bleef heel hoog en de teamspirit zat goed. Er werd elke dag heel wat afgetraind en hun jonge lichaam ondervond hier wel de nodige spanning, spierspanning en blaren op de handen, vermoeidheid etc van.

Het weer speelde ons ook parten, het regende, waaide hard en de kabel was meer dan zwaar bezet. Niet onmiddellijk de ideale omstandigheden om optimaal te trainen.

Uiteindelijk startte de wedstrijd op vrijdag en de zenuwen stonden gespannen. Het niveau op Europees vlak is spectaculair en het kruim van de wakeboardwereld had zich hiervoor verzameld. Het was een waar spektakel om aan de kant van het meer deze ware acrobaten bezig te zien.

Voor wat Pauline betreft, heeft ze een perfecte run afgeleverd. Alles waarvoor ze getraind had heeft ze uit haar run gehaald en dit in een perfecte stijl. Ze haalde een heel mooie prestatie, maar viel juist uit de boot om de finale te halen. 1 punt verschil, pech.

De andere riders hebben ook uitstekend gescoord en hebben echt mooie runs neergezet. De uitblinker van dienst was wel Louis Eggerinckx. Finale plaats halen in zowel wakeboard als wakeskate, wie had dat durven dromen ? Uiteindelijk werd hij 4e in beide disciplines.

Heel moe, maar tevreden en voldaan gingen we na een volle week 'wakeboarden' op zondag 15/9 opnieuw naar huis, met een zak vol ervaring en plannen om nog spectaculairdere tricks uit de trukendoos te halen voor volgend jaar.

Dikke proficiat aan alle riders & see you next year.

Nog meer:


24 tot 27 juli 2019 EK Wakeboard Kabel te Sosnowiec, Polen

Dit kampioenschap (wakeboard, wakeskate & seated) is een "open" (geen leeftijdscategorieën). Er kwamen geen landgenoten aan de start. Volg cablewakeboard.net voor:

#eawakechamp2019 #iwwf #wakezonestawiki


12 tot 19 augustus 2018 - EK Wakeboard Kabel te Milaan, Italië

In Milaan gaven de riders van Lakeside Paradise, Goodlife Cablepark & FFSNW het beste van zichzelf. Initieel was het team er om te “stelen” met de ogen en ervaring op te doen. Toch konden we enkele puike resultaten noteren van het jongste team ter plekke

L. Eggerickx (Lakeside Paradise), zette het beste resultaat neer. In zijn voorronde scoorde hij de 2e plaats, en in de kwartfinale kwam hij net 3 ptn. tekort (wat een miniem verschil) om door te gaan naar de halve finale. Ook N. Heymans (FFSNW), mocht door na een succesvolle qualifier naar de kwartfinale. Hij werd er laatste.

P. Appelmans & C. Van Hemelryck-Bray beide Lakeside Paradise, en M. Debontridder wisten enkel te scoren in de voorrondes.

K. Francx (Goodlife Cablepark) , maakte haar groot debuut op een internationaal kampioenschap. En wat voor een debuut. Met een 2e plaats in de qualifiers, lag de weg open naar de halve finale. Daar was de concurrentie immers te duchten, en werd laatste.

Maar dit kampioenschap zal uiteraard een positieve invloed hebben op hun rankings.

Verslagen, en uitslagen geven meer duiding.

Ook op de officiële competitiepagina is heel wat info terug te vinden.


25 november tot 2 december 2017 - EK Wakeboard Kabel te El Gouna, Egypte

Het Europees Kampioenschap Wakeboard Kabel heeft dit jaar plaats gevonden in Egypte te El Gouna. De uitslagen:

Onze landgenoten strandden in de LCQ's (last chance to qualify). Oliver Van Nueten, 19, uit Knokke-Heist, met als thuisclub Lakeside Paradise, bij de junior men. Thibault Cenci, FFSNW, bij de open men. Lees hier nog eens de samenvatting van het kampioenschap.


18 tot 24 september 2016 - EK Wakeboard Kabel te Tel Aviv, Israël

images/discipline-kabel-wakeboard/EK-kabel-wak/cab-2016-ek-affiche.jpg

Het Europees Kampioenschap (Europe & Africa) Wakeboard & Wakeskate Kabel heeft in 2016 plaats gevonden in Israël te Tel Aviv van 18 tot 24 september, hier alle resultaten.