« Terug naar overzicht

Dag 2 Europees Kampioenschap kabel wakeboard 2018

Dag 2 Europees Kampioenschap kabel wakeboard 2018

Kwalificaties voor het wakeskate Junior Men (19&under) & vooral de kwartfinales bij de Boys (15&under). SPANNING TROEF

Het voordeel van het jongste team te hebben op dit Europees Kampioenschap is dat de Belgische delegatie talrijke ouders en familie meehad die hun vocale steun konden betuigen. En laat het duidelijk zijn: ook bij deze harde kern was de spanning te snijden. Misschien zelfs nog meer dan bij de jonge riders zelf.

Voor we verder gaan met het wedstrijdverslag, toch misschien nog even het groepsgevoel beklemtonen (ook P. Appelmans (Lakeside Paradise) bleef na haar uitschakeling volop mee supporteren) met daarbovenop een speciale vermelding voor K. Francx (Goodlife Cablepark) en haar vriend T. . K. die bij de Open Ladies pas vanaf vrijdag 17/8 aan de slag moet om de Belgische driekleur te verdedigen, was samen met haar vriend vanaf het eerste uur aanwezig bij alle(!) trainingen en wedstrijden en supporterde hevig mee voor haar jonge teamgenoten. PURE KLASSE! Dank u K. & T., volgens alle aanwezige ouders en riders hebben jullie al een gouden medaille verdiend!

Kwalificaties Junior Men Wakeskate (U19):

Als eerste Belgische rider van de dag mocht C. Van Hemelryck-Bray (12 -Lakeside Paradise) zich meten met de U19 in het wakeskaten. Hoewel deze categorie duidelijk nog een stap te hoog was voor Casper, ging hij met de grootste glimlach het water op en genoot van elk moment en al het applaus als jongste deelnemer. Met enkele geslaagde tricks reed hij zijn run veilig uit en kon hij met een goed gevoel een einde brengen aan dit kampioenschap.

Op naar de kwartfinales wakeboard bij de Boys (tot en met 15 jaar oud!) en de runs waar iedereen op zat te wachten:

L. Eggerickx (13 - Lakeside Paradise), die in zijn heat moest opboksen tegen onder andere de Engelse én Poolse kampioen bij de boys, ging furieus en “clean” van start en stond na de eerste run met 1 been in de halve finales. We hoorden het hart van vader P. kloppen boven de beats van de muziek en menige nagels werden verorberd. High fives vlogen in het rond. Zou het dan toch lukken? Maar toen de 2 jaar oudere Engelse kampioen in de 2e run zijn duivels ontbond en L. dezelfde fout maakte als C. tijdens zijn kwalificaties, strandde ook hier het avontuur voor L. . Uitermate jammer. In de sport mag je nooit zeggen: “Had dit … dan dat …” . Maar in dit geval zijn we toch geneigd toe te geven aan deze denkwijze.. Pfff, bijna een halve finale. Toch mag Louis met grote fierheid terugkijken op een fantastische deelname en unieke ervaring. De toekomst lacht dit talent zeker toe!

In groep D moest N. Heymans (13) proberen een plaats in de halve finales te bemachtigen ten koste van onder meer de Russische en Zweedse kampioen. N. , zelf een stevige bonk, was niet onder de indruk van de oudere reuzen op het startersdok. Ook hij ging als een pletwals van start met een mooie aanvallende en toch doordachte stijl. Echter, halverwege dook Nathan het water in en dit op een “front to blind” die hij normaal altijd kan landen. Onder luid applaus gaf hij de moed niet op en zocht zijn focus voor de 2e run. Alles was nog speelbaar. Maar ook in de 2e run bleef Nathan haperen op dezelfde trick en stopte ook hier zijn prachtige ervaring. Wees gerust, met zijn kracht en lef zien we ook hem zeker terug op een volgende editie.

Voor de kenners kunnen we alvast ook meegeven dat de riders die zich wel kwalificeerden bij de U15 dit deden met tricks als “315 – TS BS 7 – Mob5 – Front 9 - … “. Enkele jaren terug was dit nog “Open Men niveau” volgens velen…

En zo kwam een einde aan de boys hun avontuur. Gelukkig hebben we nog Open Lady K. om onze eer hoog te houden. Hoewel, de talrijke opmerkingen, welke we kregen van andere riders, en team captains (de respectvolle woorden vanwege het Franse team aan onze coach Nicolas Gilomen als uitsmijter), omtrent het jeugdig enthousiasme, samenhorigheidsgevoel en vooral niveau van onze jonge garde, laat het beste verhopen voor de toekomst en het Belgische Team.

Foto’s & livestream via Facebook

Tekst met dank aan C. Van Hemelryck - Bray

« Terug naar overzicht