« Terug naar overzicht

Dagboek EK kabel wakeboard 2017

Dagboek EK kabel wakeboard 2017

Dagboek 2017 E&A championships cablewakeboarding El Gouna, Egypte

Oliver Van Nueten, met als homecable Lakeside Paradise te Knokke, is reeds 3 jaar internationale top in de junioren categorie.

Om zijn laatste seizoen cablewakeboarding bij de junioren af te sluiten, trok hij naar El Gouna, om zich te meten met internationale collega-riders.

Het seizoen 2017 was er eentje van grote uitdagingen. Oliver diende het opstarten van zijn eigen zaak te combineren met de internationale competitie. (Oliver startte in september Van Nueten Chocolates op en was meteen de jongste meester chocolatier met een eigen zaak in België). Dit betekende ook dat er weinig tijd en gelegenheid was even frequent te trainen als vorig seizoen. Desondanks was Oliver niet onverdienstelijk. Hij kon zich steeds met gemak plaatsen voor de finales, doch door verschillende valpartijen tijdens zijn finale rondes greep hij elke wedstrijd naast het podium. Naast het BK deed Oliver mee aan 8 internationale wedstrijden dit seizoen (o.a. in Nederland, Groot-Brittannië, Tsjechië, en nu Egypte). Het leverde hem bij de junioren een permanente IWWF wereld ranking binnen de top 10 (nummer 6 voor het EK) en een nummer 1 ranking nationaal.

Nadat hij, alweer door een val, in beide runs op een vierde plaats eindigde tijdens het BK, hoopte Oliver te kunnen bewijzen wat hij in zijn mars heeft tijdens de European & African championships in El Gouna, Egypte. Helaas mocht het niet zijn. Als enige Belg aan de start bij de jeugd, had hij zeer succesvolle trainingen achter de rug. Samen met het Franse, het Britse en later het Duitse team. Tijdens zijn kwalificatieruns echter, viel Oliver eerst na een obstakel en tijdens de tweede run liet hij de handle los op de laatste kicker. Hij hoopte zich de volgende dag tijdens de LCQ’s (last chance to qualify) nog te kunnen plaatsen voor de halve finale, maar ook tijdens die ene ronde was de druk te groot en viel hij jammer genoeg toen hij zijn handle loste tijdens een airtrick.

Ondanks alle frustratie blijft Oliver niet bij de pakken zitten. Hij vindt dat hij kan terugkijken op een positief en uitdagend seizoen, waarin hij vooral naar een evenwicht heeft moeten zoeken tussen werk en sport. Hij is vol goede moed voor het seizoen 2018 waarin hij voor de eerste maal bij de open men deelneemt en is zeker niet van plan stil te zitten tijdens de wintermaanden. In Oliver’s woorden: "Je moet genieten van het leven en de sport en dat is net wat ik ga doen ook het volgend seizoen: Zoveel mogelijk internationale wedstrijden meedoen en proberen niet meer te vallen op cruciale momenten".

Dagboek

Woensdag 22/11

Vroeg uit de veren voor de vlucht naar Egypte. Na een tussenlanding in Luxor pas om 17.00 lokale tijd aangekomen in het hotel (eerste training gemist wat een pech).

Donderdag 23/11

Na een eiwitrijk ontbijtje naar Sliders wakepark. Op het water met het Britse en Franse team. Maar eerst een opwarming met het Britse team onder leiding van hun coach. Altijd leuker dan in je eentje opwarmen.

Vrijdag 24/11

Enkel een conditietraining op het programma, daarna een dagje vrijaf.

Zaterdag 25/11

Registratie en fotoshoot @ Sliders.

Zondag 26/11

Toegewezen training samen met het Duitse team.

's Avonds openingsceremonie in de TUB ( Technische universiteit van Berlijn). Daar stond ik dan eenzaam en alleen met de Belgische driekleur. Ook team Croatia bestond uit 1 deelnemer.

Op tijd in bed want morgen kwalificaties.

Maandag 27/11

Wat een tegenslag... run 1 en 2 gevallen. Hopelijk morgen een betere dag.

Nog een beetje Yoga en stretchoefeningen en kijken naar de andere kwalificaties.

Dinsdag 28/11

LCQ..... stress 1 run en als eerste aan de beurt. Pech, handle losgelaten bij mijn eerste airtrick. Blijkbaar is de stress er ook bij de andere deelnemers want er vallen er veel.

Dit is het einde van E&A 2017 voor mezelf maar ga genieten van de semi finales en finales de volgende dagen. Volgend jaar een nieuwe uitdaging voor mij bij de open men.

« Terug naar overzicht