The Outsider Cablepark

De donkvijver in Oudenaarde is de ideale plaats om aan watersport te doen. Al jaren organiseert The Outsider Vlaamse Ardennen hier verschillende activiteiten en sporten zowel op het water als naast het water. En vanaf 1 april 2017 ook het eerste permanente cablepark in Oost-Vlaanderen.

Een waterskikabelbaan biedt de mogelijkheid om te kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Hierbij maakt de waterskiër een 'droge' start vanaf het startplatform, dat haaks op de omloopkabel staat. Wanneer je in het water valt dan zwem je naar de oever en wandel je terug. Zo ben je klaar voor een nieuwe start.

In Oudenaarde worden twee kabelbanen voorzien. Een 2.0 kabelbaan voor beginners en een 5.0 kabelbaan voor de meer gevorderden. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen aan bod komt en dat iedereen op zijn of haar niveau kan komen waterskiën of wakeboarden.

Website cablepark:

Website wakeboardclub Avlar


DE KABELBAAN

De kabelbaan 2.0. is de simpelste methode om het waterskiën en wakeboarden aan te leren. Je krijgt enkele instructies aan de waterkant van onze monitoren en een duidelijke uitleg om de basistechnieken vlot aan te leren. Is de kabel wat te snel voor u bij de start? Geen probleem! Wij passen de snelheid van de kabel aan, aan ieders tempo zodat iedereen het wakeboarden onder de knie kan krijgen!

Wij raden beginners aan om hun sessie te starten aan de kabelbaan 2.0 alvorens aan de kabelbaan 5.0 te vertrekken.

Heb je reeds een beetje ervaring met wakeboarden en leg je zonder problemen het traject op de 2.0 kabel af? Dan is het tijd voor de vijfmast. Deze kabel is 634 meter lang en heeft 5 bochten. Deze kabel zal aan een constante snelheid van 30 km/u draaien.

Kom snel langs om jouw skills aan de kabel te verbeteren en om ons cablepark uit te testen.

OBSTAKELS

De obstakels zijn ideaal voor enthousiastelingen die het wakeboarden nog wat avontuurlijk willen maken. Er zijn 6 verschillende obstakels aanwezig van Shape.

THE OUTSIDER CABLEPARK VOOR IEDEREEN!

In the Outsider cablepark is iedereen welkom. Ongeacht je ervaring kan iedereen bij ons starten.

Daarnaast bieden we ook een aanbod voor G-sporters. Dankzij de succesvolle crowdfunding eind 2016 kunnen we ons cablepark uitrusten voor de noden van mensen met een beperking. Wij voorzien een zitski voor de sportievelingen, en funtubes. Funtubes zijn kleine opblaaszetels die worden voort getrokken over het water. Ook de startaccommodatie wensen we zo uit te bouwen dat mensen vanuit een zitski vlot kunnen vertrekken. Bij elke activiteit op het water kan begeleiding worden voorzien, en staan onze mensen klaar om je met open armen te ontvangen.

CONTACTGEGEVENS

Zie "zoek je club - Outsider"

Voor meer info en prijzen neem een kijkje op onze website van Outsider Vlaamse Ardennen.