Kampen

Alle waterski en wakeboard kampen, aangeboden door onze clubs, kan je terugvinden in onze kalender. Daarnaast bieden ook andere organisatoren waterskikampen aan. Deze werden HIER samengebracht.

Maar ben je al redelijk bekend met het klassiek waterskiën en hou je wel van uitdagingen & nieuwe tricks? Dan ben je hier op de juiste plaats. Hieronder kan je de verschillende disciplinespecifieke kampen vinden.


BAREFOOT CLINIC 2018 UPDATE

We schrijven, woensdag 11/7/2018, de Barefoot Clinic is halfweg.

Ondanks het minder goede weer van de afgelopen dagen – veel wind en dus ook tamelijk ruw water – werken de deelnemers gestaag door om alles uit de trainingen te halen en zich voor te bereiden op het Belgisch Kampioenschap Blootvoet van aankomend weekend.

De coaches Ronny Jansen, Michel Velle en Gerdy Bongaerts zijn dag in dag uit in de weer om de deelnemers te begeleiden en hun slalomtechniek te verbeteren en hun nieuwe figuren aan te leren en degene die ze al kennen te verbeteren.

Onze beide benjamins Warre Geerts en Darren Rombaut leren het meest en het snelst bij.

Warre kent nu zijn beide starts perfect aan de lange lijn en Darren slaagde bij zijn eerste poging erin om een achterwaartse start te doen. De dag nadien kreeg hij zonder probleem de voet aan de lijn onder de knie.

Ondanks dat Tobe Baillien zich vorig weekend kwetste tijdens een trickrun traint hij toch mee, want hij wil in de voetsporen van zijn vader Jan Baillien treden en op dit BK zijn eerste resultaten boeken. Zijn vriend en clubgenoot Jorrit Desair heeft de smaak ook te pakken en wil zijn beste voetje voorsteken en op het BK zeker een goede plaats bemachtigen.

Jarre Michiels kan alleen ’s avonds komen skiën. Dit neemt echter niet weg dat hij er niet voor gaat. De achterwaartse start is nu geen probleem meer en hij werkt aan zijn achterwaartse slalom zodat hij op het BK volle punten kan schoren.

En dan last but not least onze junior kampioenen Céline en Ian gaan er keihard tegenaan. Céline leerde intussen de tumblestart en werkt keihard aan haar achterwaartse slalom en haar één voetjes achteruit. Ian werkt hard aan zijn trickrun en zijn éénvoet slalom voor- en achterwaarts. En natuurlijk nemen beiden de nodige tijd om hun springtechniek te verbeteren.

Gunther komt elke avond na zijn werk ook intensief trainen op zijn figuurparcours en zijn slalom en morgen gaat hij samen met Mathijs Zielman uit Nederland werken aan de springtechniek om zo zeker goud te kunnen pakken op het BK.

Hopelijk hebben we voor de rest van de week nog mooi en windvrij weer zodat iedereen optimaal kan trainen en zich grondig kan voorbereiden voor het BK.

Een dikke merci aan Ronny en Greet die de jongeren opvangen en ervoor zorgen dat ze de nodige vitaminen binnenkrijgen om te kunnen trainen.

Ook een speciaal mercietje voor Michel Velle voor het ter beschikking stellen van zijn boot voor training en wedstrijd en zijn expertise die hij met veel plezier doorgeeft aan de deelnemers van de clinic.

Intussen zijn er de helpende handen die volop bezig zijn om het BK voor te bereiden met het plaatsen van tent en secretariaat en ervoor te zorgen dat ook op het water alles tip top in orde is. Bedankt ook deze mensen die ervoor zorgen dat dit een BK zal worden om U tegen te zeggen.

Tekst en foto's met dank aan Romain Gilot

BAREFOOT CLINIC 2018 INFO

PERIODE:

van maandag 9 juli 2018 tot en met vrijdag 13 juli 2018. Na de clinic is er het Belgisch Kampioenschap (14-15/7/2018).

Kandidaat-deelnemers kunnen zich inschrijven één week of voor één of meerdere dagen. Zoveel sessies / dag als de deelnemers wensen.

LOCATIE:

het watervlak van Barefoot Beach Lommel, de zandgroeve “Heuvelse Heide” Boskantstraat te 3920 Lommel-Barrier (BEL).

BOTEN:

COACHES:

Ronny JANSEN en vanaf woensdag Mathijs Zielman (Barefoot Holland)

PRIJZEN & ACCOMODATIE:

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het ingevulde inschrijvingsformulier en de bijhorende betaling.


EXTRA INFORMATIE: