« Terug naar overzicht

​Orange Open 2018 Maurik (NED)

​Orange Open 2018 Maurik (NED)

Afgelopen weekend werd voor de vierde maal de ‘Orange Open Battle’ georganiseerd op het watervlak van WSV Maurik in Nederland. Grote promotor voor deze wedstrijd is de sympathieke ex-blootvoeter Marcel A., die alles in het werk stelt om van dit event, dat traditioneel het blootvoetseizoen afsluit, een topper te maken. En ook dit jaar is hem dat weer probleemloos gelukt met een dertigtal deelnemers uit Nederland, Duitsland, Zweden en België dat aan de start verscheen met Céline V., Ian V., Warre G., Dries K. en Gunther V.. De laatste vier van Barefoot Beach Lommel.

Op vrijdagmiddag werd het event op gang getrokken door de training van de deelnemende skiërs en een gratis initiatie aan de boom.

’s Avonds dan het spectaculaire nachtspringen waaraan Céline, Ian en Gunther deelnamen. De rest van het weekend werden de onderdelen slalom, figuren en springen over twee rondes afgewerkt. En onze Belgische deelnemers slaagden er netjes in om, ondanks het minder goede water, behoorlijke resultaten neer te zetten.

Céline pakte goud in alle onderdelen. In het onderdeel springen verbeterde zij haar persoonlijk record met een sprong van 6,60 m. Bij de junior jongens pakte Ian goud in slalom, springen en de overall en zilver in figuren waar hij de Duitser Ben Z. met 50 punten moest laten voorgaan.

Puike prestaties ook voor onze benjamin Warre die zowel in de slalom als in het figuren zijn persoonlijk record vestigde. Als beloning voor zijn inzet en doorzetting mocht hij de beker van de beste jeugdskiër in ontvangst nemen. En of hij fier was!

Ook Dries verbeterde zijn persoonlijk record zowel in de slalom met 2.98 pt. als het figuren met 320 pt. En last but not least was er Gunther die bij de open heren de andere Belgen op sleeptouw nam en door zijn aanwezigheid de grote stimulans was voor iedereen.

Dat het een succesvol weekend werd hoeven we niet meer te herhalen. Het was top, één van de beste wedstrijden van het seizoen. En als kers op de taart kondigde Frank Z. op het einde van de prijsuitreiking mee dat de nationale blootvoetkampioenschappen voor Duitsland, Nederland, Oostenrijk en België volgend jaar door Duitsland half juli georganiseerd worden op het mooie afgesloten Fetzersee.

De volledige uitslag van de Orange Open 2018 vind je hier.

Het succes en de mooie resultaten die de Belgen in Maurik konden boeken zijn enkel en alleen te danken aan de inzet van trainer Ronny J. die ervoor gezorgd heeft dat er dit jaar wekelijks en soms meermaals per week kan getraind worden op Barefoot Beach Lommel.

En…de groep blootvoeters groeit maar steeds aan. Op de laatste trainingen waren er twee nieuwe junioren die niet alleen geïnteresseerd zijn om het blootvoeten onder de knie te krijgen, maar ook graag als junior willen deelnemen aan de wedstrijden volgend seizoen.
Bekijk zeker de fotogalerij.

Volgende training op Barefoot Beach Lommel. volgende zaterdag 8 september 2018 achter de boot van Bart Van Duffel en met Ian Van Reeth als trainer. Zorg dat je erbij bent!

Tekst met dank aan Romain G.

« Terug naar overzicht