Barefoot4All

Barefoot4All- wedstrijden zijn er voor iedereen. Zowel de volledige beginner als de gevorderde skiër aan deze wedstrijden kan deelnemen. De hoofdklemtoon ligt natuurlijk nog steeds op initiatie maar ook skiërs die al behoorlijk wat kunnen tonen op hun blote voeten zijn op deze trainingen en wedstrijden van harte welkom.

De Cel blootvoet rekent erop dat jullie massaal zullen aanwezig zijn. Belangrijk is wel dat jullie vooraf inschrijven bij de verantwoordelijke van de organisatie.

Download hier het reglement.

images/discipline-blootvoet/bar-09.jpg

Barefoot4all 2024

Lommel ski: 07/07/2024 (10u00)

Inschrijven via lommelski@gmail.com

Kostprijs: €15

Costa Zela: 14/09/2024 (15u15)

Inschrijving via costazela@telenet.be
Maximaal 15 deelnemers.
Prijs voor niet leden € 20,00.
1 training & 1 wedstrijdrun.


Barefoot4all 2023

Barefoot Beach Lommel: 02/07/2023 (10u00)

Inschrijven via lommelski@gmail.com

Kostprijs: €15

VVW Gierle: 20/08/2023 (10u00)

Inschrijven via barefootgierle@gmail.com 

Kostprijs: €15

Mogelijkheid BBQ

Costa Zela, Zele: 09/09/2023 (15u00)

uitslag :

 1. TOM DE LA MARCHE : 266pt
 2. DWAYNE VERSTRAETE : 220pt
 3. ERIK VERSTRAETE : 210pt
 4. ROBBY VABDEVIJVERE : 116pt
 5. JAAN GILLIJNS : 83pt

Inschrijving gewenst, maximaal 15 deelnemers. 

Voor niet leden 15 Euro, 1 training, 1 wedstrijdrun, voor leden 1 beurt van skikaart 

Meer info op de website van Costa Zela.

Barefoot4all 2021


Costa Zela, Zele: 11/09/2021 (15u00)

Met dank aan Erik (verantwoordelijke), Fred (trainer/jury) & Romain (assistent).

VVW-Gierle: 14/08/2021 (10u00)

Met dank aan Jarre Michiels (verantwoordelijke), Fred (trainer/jury).

Barefoot Beach Lommel: 17/07/2021 (13u00)

Met dank aan Tom (verantwoordelijke), Ian (trainer/jury) & Romain (assistent).


Barefoot4all 2020

In 2020 zullen onderstaande clubs een Barefoot4all organiseren.


Barefoot4all 2019

Costa Zela, Zele: 24/08/2019 (13u00)

Een mooie zaterdagnamiddag, schitterend weer om te blootvoeten. Er zijn wel enkele mogelijke kandidaten maar die moeten toch eens extra warm gemaakt worden om het eens te proberen op blote voeten. Uiteindelijk nemen 5 deelnemers, enkele echte beginners, een paar met reeds wat ervaring en een G-sporter de uitdaging aan.

Fred toont hoe men het gemakkelijkst kan starten van in de hendel en Morgan, in een echt racing pak, slaagt er dan ook meteen in om op blote voeten te staan.
Jonas liet zich niet kennen en, ondanks dat hij maar deelnam uit sympathie, toonde meteen al enkele tricks na een geslaagde start vanuit de hendel.
Arnout, een G-sporter, moest meteen starten op één been. Dat deerde hem helemaal niet want vanaf de eerste keer zette hij al een denderende prestatie neer aan de boom.
Timon, die zich in de eerste ronde wat opwarmde in de hendel, slaagde erin een perfecte tweede run af te werken aan de boom.
Erik had wat minder geluk omdat de deining hem parten speelde en kreeg daarom een rerun. Zo slaagde hij er toch in om zijn parcours af te ronden met enkele mooie tumbels.
Fred behaalde de meeste punten aan de boom en slaagde er in om in zijn 2de run aan de korte lijn zijn tumbels neer te zetten.
Een dikke proficiat aan iedereen!!

 1. Fred D. 283 punten
 2. Erik V. 120 punten
 3. Jonas W. 77 punten
 4. Arnout M. 67 punten
 5. Timon V. 47 punten
 6. Morgane D. 17 punten

Met dank aan Fred voor het jureren en het verslag en aan Erik Verstraete voor de foto's.


05/07/2019 - SKIBO, Avelgem

Omwille van organisatorische reden werd deze stop geannuleerd.


01/06/2019 - Schuurkesbeekplas, De Pinte

De 2de ronde van de Barefoot4All Tour op de Schuurkesbeekplasin De Pinte, kunnen we een waar succes noemen.
Een stralende zon, een watervlak als een spiegel, een topboot met een totaal nieuwe boom nodigden de deelnemers uit op een intense blootvoettraining die succesvol geleid werd door Joshua K. van de organiserende club Costa Zela. Het voordeel van iemand als Joshua is dat hij niet alleen de opgelegde starten en figuren perfect kan uitvoeren maar ze ook op het water kan demonstreren voor de nieuwe kandidaat-blootvoeters en hen daarbij glashelder kan uitleggen hoe ze het moeten doen. En dat is nu precies wat de beginnelingen nodig hebben. Twee volledig nieuwe gezichten aan de start - of aan de boom liever - Timon en Jonas van Costa Zela. Even een demonstratie van Fred hoe je zonder veel moeite kan starten zittend in de figuurhandel en de twee stonden even later perfect op blote voeten!
De nestoren van de club, Fred en Erik, concentreerden zich vooral op een succesvolle tumblestart aan de korte lijn en na enkele nuttige tips lukte dat hun vrijwel perfect.
Darren verbaasde iedereen met een feilloos uitgevoerde achterwaartse diepwaterstart. Ook zijn basisfiguren en starten op één voet zijn nu een fluitje van een cent! Hij concentreert zich nu om snel de achterwaartse basisfiguren vanuit een stephouding onder de knie te krijgen en zo heel wat punten te vergaren op het komende BK.
Na een korte pauze konden we dan starten met de boom-wedstrijd. Joshua zou de spits afbijten, maar kwam jammer genoeg ten val en lag even groggy in het water zodat hij de strijd moest opgeven. Fred maakte een mooi parcours aan de boom en aan de korte lijn. Erik wou enkel aan de korte lijn skiën en slaagde er jammer genoeg niet in twee feilloze parcours af te leggen. Timon verbaasde iedereen met een perfecte start en de basisfiguren en ook Jonas bracht het er netjes vanaf.


Eindresultaat:

 1. Fred D. 373 punten
 2. Erik V. 93 punten
 3. Joshua K. 80 punten
 4. Timon V. 43 punten
 5. Jonas W. 10 punten

Buiten concurrentie gaf Darren als afsluiter nog een topdemonstratie, die vooral gewaardeerd werd door de bezoekers van het Popup restaurant op water, en zette een score neer van 930 punten. Dat belooft voor het BK!


25/05/2019 - MWK, Mechelen

Traditioneel combineert MWK een HO Fun Tour Klassiek met een Barefoot4All initiatie. En dit jaar deden ze dat op zaterdag 25 mei 2019. Gelukkig had de Sportraad van de club ervoor gezorgd dat er een duidelijke bewegwijzering was naar de nieuwe toegang tot de competitiezone, zodat iedereen probleemloos de weg vond. Daarenboven hadden ze dit jaar een stralende lentezon gereserveerd en lag de competitiezone er als een biljarttafel bij, geen rimpeltje op het water!
Acht barefooters stonden op de startsteiger te wachten voor deze eerste Barefoot4All initiatie en dat is al een succes op zich! Zoals altijd was het Antwerpse goed vertegenwoordigd met Céline V., Warre G., Gunther V. en Ben.
De Oost-Vlaamse club Costa Zela volgde met Darren R., Fred D. en Joshua K. Limburg moest het stellen met alleen Tyas V., maar die telde dan wel voor drie! De andere Limburgers moesten forfait geven omwille van diverse redenen.
De bootcrew bestond dit jaar uit Ludo V. en Gerdy B.als stuurlui terwijl Céline de honeurs waarnam als trainer en jurylid.
Vermits, ook MWK, beschikt over een mooi watervlak, gaven enkele skiërs er de voorkeur aan liever een extra training te doen aan de lange lijn dan deel te nemen aan de promotiewedstrijd van deze Barefoot4All activiteit.
Dit was het geval voor Céline, Gunther, Darren en Joshua. Zij beschouwden deze training als een extra voorbereiding op het Belgisch Kampioenschap dat dit jaar doorgaat op watervlak van het Duitse Fetzer-See.

De andere deelnemers behaalden de volgende scores:

 1. Warre G. (VVW-Gierle) 267 punten
 2. Tyas V.(VVW-Oeterski) 200 punten
 3. Fred D. (Costa Zela) 176 punten
 4. Ben (VVW-Gierle) 133 punten

Houd vooral Warre en Tyas in de gaten want dit zijn alle twee aanstormende jonge talenten die ons op termijn nog wel eens zouden kunnen verbazen!
Als afsluiter van deze zeer geslaagde trainingsnamiddag gaven Céline en Gunther nog een duootje weg met een voet-aan-de-lijn aan de korte lijn. Gewoon subliem zoals iedereen zich amuseerde!
Namens alle deelnemers en de Cel Blootvoet een dikke merci aan de organiserende club MWK voor de enorme gastvrijheid, aan Ludo Vrancx voor het gebruik van zijn boot, aan Ludo en Gerdy als stuurlui en last but not least aan.Céline Vrancx die haar hele namiddag opofferde voor de fantastische coaching en het jureren van deze eerste competitie.Afspraak op de 2de ronde van de Barefoot4All op de Schuurkesbeekplas in De pinte op zaterdag 1 juni 2019 vanaf 14:00 u. Be there! It will be great!


Barefoot4All 2018

18/8/2018 - Costa Zela

We schrijven het voorlopig laatste verslag, er is nog een mogelijkheid in VVW-Grimbergen, van de Barefoot4All tour 2018 op het watervlak van Costa Zela.

Aan de start twee neofieten van de club van Ingelmunster die eens willen kennismaken met de blootvoetsport. Zij hadden via de WSV - Facebook pagina gezien dat Costa Zela de dichtsbije club voor hun was om deel te nemen aan een Barefoot4All sessie.

F. De Bock en E. Verstraete zorgden voor de initiatie, I. Overstyns was stuurvrouw van dienst. R. Gilot als observator om te zien of alles volgens het boekje verliep.

Eerst een demonstratie hoe men het makkelijkst start zittend in een figuurhandel. Door de deskundige uitleg, was het voor de beide nieuwkomers vrij eenvoudig om een succesvolle start vanuit de handel te doen.

Daarna demonstratie hoe van de handel te schuiven en dan op blote voeten te komen. Een puike demonstratie met vooral de nadruk op het belang van de driepunthouding bij een blootvoetstart.

Dit was echter voor beide kandidaten een stuk moeilijker en ze hadden wel wat tijd nodig om op die manier tot een succesvolle start te komen. Zowel F. als I. en E. deden hun uitleg om de start zo eenvoudig mogelijk te maken. De nodige begeleiding & opvolging is in Costa Zela zeker aanwezig. Mede door het volgen van de jurycursus voor boom-initiatie.

Ook werd er ruimschoots tijd uitgetrokken om de deelnemers de kans te geven om te leren starten.

1 Fred D. B. Costa Zela 287 punten
2 Erik V. Costa Zela 227 punten
3 Aurelie V. I. WSWI 60 punten
4 Alexandre Luypaert WSWI 60 punten

Dank aan Erik en zijn team van Costa Zela voor deze puike organisatie.

Tekst met dank aan Romain G.


15/7/2018 - Barefoot Beach Lommel

Klik op de foto voor meer beelden

Terwijl de deelnemers, officials en bezoekers nog nagenieten van de huldiging van de gelauwerden van het succesvolle Belgisch-Duits Open Blootvoetkampioenschap, spoort Miche de deelnemers op die wensen deel te nemen aan de 5de tussenstop van de Barefoot4All 2018detussenstop van de Barefoot4All 2018. Ronny en Romain beslissen om het varen, de initiatie en het jureren over te dragen aan de jeugd. Ian , veelvuldig Belgisch Kampioen in praktisch alle onderdelen, neemt de functie van stuurman op zich. Céline, die in alle onderdelen de gouden medailles wegkaapte, vraagt of zij samen met Tobe de initiatie mag geven en dan daarna de Barefoot4All wedstrijd jureren. Dit nieuwe panel wordt door de Cel Blootvoet unaniem aanvaard, want het is goed dat de jeugd het initiatief zelf in handen neemt.

Naast Fred en Warre melden zich vier nieuwe deelnemers bij Miche aan de startsteiger.

De groep wordt opgesplitst in twee groepjes van drie en de crew neemt de eerste drie skiërs mee om ze vertrouwd te maken met de gemakkelijkste startmethodes en de basisfiguren aan de boom en de korte lijn. Tijdens een volledige run op en neer ontpoppen Céline en Tobe zich tot volwaardige initiators, ook Ian geeft de nodige tips. Ook voor het tweede groepje nemen ze ruimschoots de tijd zodat iedereen voldoende aan zijn trekken komt.

Voor er aan de wedstrijd begonnen wordt geeft Céline nog eens de nodige uitleg over de waarde van elke start en elke figuur en dat deze slechts eenmaal mag uitgevoerd worden om in aanmerking te komen voor een score.

De wedstrijd verloopt vlot en er is slechts eenmaal een rerun gegeven op de start. Prima werk geleverd door dit jonge en enthousiaste team van officials. De score:

1 Warre G. VVW-Gierle 264 punten
2 Ryan B. VVW-Gierle 226 punten
3 Sven S. Maurik 140 punten
4 Floris Barefoot Beach Lommel 100 punten
5 Fred. D. Costa Zela 96 punten
6 Lars D. VVW-Oeterski 83 punten

Een warme oproep aan alle liefhebbers, skiërs en supporters, om naar de 6de stop van Barefoot4Allde stop van Barefoot4All te komen op zaterdag 18 augustus 2018 om 14u in Costa Zela. Erik en zijn team zullen ervoor zorgen dat ook deze Barefoot4All training en wedstrijd een succes zal zijn. Dus! Tot 18 augustus in Costa Zela.

Verslag en foto's met dank aan Romain G.


8/7/2018 - Skibo, Avelgem

Ondertussen dat onze kampioenen in Oostenrijk alle medailles aan het rapen waren hebben wij (Erik, Darren, Nico en Fred) nogmaals ons best gedaan om wat te presteren op ons manier dan.

Niet te min, nu onze kampioen Darren het ondertussen wel door had welke figuren punten opleverde, presteerde hij als de beste van ons allemaal.

Nico die enkele keren probeerde op training om aan de korte lijn te starten had besloten om geen risico’s te nemen met de wedstrijd en enkel zijn prestatie neer te leggen aan de boom.

Ondanks een knieblessure kon Erik het opbrengen om een mooie prestatie neer te zetten zowel aan de boom als aan de korte lijn.

Als 2de senior, na enkele mislukte pogingen aan de korte lijn op training kon Fred het dan toch waarmaken bij zijn 2de run. Met een perfecte start aan de korte lijn en enkele basis figuren “en plus” was hij een tevreden man, goed bezig vindt hij zelf.

Mogen we natuurlijk onze piloot niet vergeten die deze dag mogelijk maakte,Jean-Claude C. en Erik die zich engageerde als helpende jury (nog wat moet studeren, dat komt goed).

Verslag met dank aan Fred D.


30/6/2018 - Schuurkesbeekplas, De Pinte

Een lekker warm weertje en een super watervlak verwelkomen de deelnemers van de derde stop in de Barefoot4All trainingen en wedstrijden op het watervlak van Schuurkesbeekplas in De Pinte.

De drie juryleden op leercontract Iris Overstyns, Tom Geerts en Fred De Bock waren aanwezig om hun eerste stage als jurylid af te werken.

Momenteel was het natuurlijk nog wat zoeken van wat wel en wat niet punten opleverde. Dit was trouwens ook het geval bij de skiërs Joshua, Darren, Fred en Warre.

Bij Joshua is het gewoon een kwestie van hem uit te leggen wat we willen zien en deze topskiër voert alles perfect uit.

De start van Warre verbetert wedstrijd na wedstrijd en zelfs aan de korte lijn voert hij die perfect uit. Met wat aarzeling een los handje links en rechts en ook de één voet figuren links en rechts waren super. Een geweldige prestatie voor deze topper was een geslaagde voet aan de korte lijn. Proficiat Warre!

Darren zit nog een beetje in de knoei met wat nu wel en niet mag. Is het nu een geldige figuur of is het nog freestylen. Maar ook hij toont dat hij de basis figuren volledig onder de knie heeft of om in de sfeer te blijven ‘onder de voet’ krijgt.

Fred, traag maar gestaag, nog steeds aan het oefenen om toch maar zijn start aan de korte lijn onder de voeten te krijgen. Grrr. Maar al is Fred dan de oudste deelnemer toch wordt zijn inzet en doorzettingsvermogen elke wedstrijd beloond met vooruitgang in het blootvoeten.

Voor de uitslag hebben we zeker gespeeld en onze hulplijn van Ludo maar gebeld.

Voor ons was het vooral een leerrijke jurydag en voor de skiërs was het weer een topdag omdat ze op dit prachtige water hun ding hebben kunnen doen onder de geweldige leiding van Miche. Wel spijtig dat onze master er vandaag niet bij kon zijn.

Met dank aan Tom Geerts voor de mooie foto’s.
Met dank aan Fred De Bock voor het verslag.

Niet vergeten dat het volgende zondag 8 juli 2018 om 10u00 in Skibo te doen is. Deze Barefoot4All gaat door ter hoogte van de Sluis van Bossuyt in Avelgem. Peter Mous zorgt voor de training en Fred en Iris zullen jureren. Wel een seintje geven vooraf aan Jean Claude Callewaert : 0479/349702–

Onze junioren Céline en Ian gaan dan de Belgische kleuren verdedigen op het Europees Kampioenschap in Wallsee (Oostenrijk) en willen kost wat kost medailles mee naar huis brengen.We duimen voor hen!


za 23/06/2018 - VVW-Gierle

Na de succesvolle start van het Barefoot4All seizoen in MWK zorgde VVW-Gierle ervoor dat dat de tweede stop op zaterdag 23 juni 2018 nog een groter succes werd.

Tien enthousiaste jonge blootvoeters aan de start die onder de kundige leiding van C. Vrancx en met G. Bongaerts, die er als piloot terug goesting in krijgt, eerst een grondige initiatie kregen en daarna hun kunsten konden tonen in een wedstrijd om deze unieke dag af te sluiten. Plezant is vooral vast te stellen dat we vier jongen blootvoeters zo enthousiast hebben kunnen maken dat ze nu al te kennen geven dat ze wensen deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap over enkele weken in Barefoot Beach Lommel. En we zijn enorm blij te zien dat VVW-Jachthaven Grimbergen opnieuw aansluit bij de Barefoot4All familie, niet alleen door deel te nemen hier maar ook omdat ze graag een Barefoot4All-training in september wil organiseren in Grimbergen. Op die manier zou de wens van de Cel Blootvoet eindelijk waar worden: minstens één Barefoot4All- activiteit in alle Vlaamse provincies. Dank u wel S. Ameye! De datum voor deze bijkomende activiteit wordt later via deze site meegedeeld.

Terwijl onze blootvoeters hun uiterste best deden om een aantal figuren onder de ‘voeten’ te krijgen, ging er in het clubhuis van VVW-Gierle onder leiding van L. Vrancx een jurycursus voor nieuwe juryleden voor de Barefoot4All-wedstrijden door. Vier enthousiaste deelnemers aan deze cursus aangevuld door S. Ameye maakten van deze cursus een succes.

Veel aandacht werd besteed aan de correcte uitvoering van de diverse starten en figuren. Ook het vernieuwde reglement en de aangepaste puntenverdeling voor starten en figuren werden onder de loep gehouden. Bedankt Ludo voor dit puike werk en vooral een dikke merci en een proficiat aan de deelnemers Iris, Kirsten, Fred, Tom en Stijn.

Na de wedstrijd kregen alle deelnemers van Céline het door haar ontworpen prestatieboekje waarin ze niet alleen het reglement en alle starten en figuren met hun respectievelijke punten terugvinden, maar waarin ze ook per wedstrijd hun resultaten kunnen noteren.

De gezellige voormiddag werd afgesloten met een drankje en een lekker broodje uit de vuist.

Bedankt VVW-Gierle voor de ontvangst, het prachtige watervlak en de puike boot. Bedankt Miche en Caroline voor de administratie en de praktische zaken. Een dikke merci Gerdy voor het varen, Céline voor het lesgeven en jureren, Ludo voor de cursus en alle deelnemers voor hun geweldige inzet. Hierna vertrekken enkele deelnemers voor hun training met het showteam, de anderen trekken naar Barefoot Beach Lommel waar Ronny en Ian wachten voor een intense jump training.

Ian bijt de spits af met enkele prachtige geslaagde inverted sprongen. Jammer genoeg krijgt hij bij de laatste sprong de hendel op zijn voet, zodat hij voor enkele dagen op non-actief komt. Dan komt Céline in actie. Eerst nog enkele sprongen aan de korte lijn met extensie en dan is ze klaar voor haar eerste sprong aan de lange lijn. De eerste sprong, duidelijk onder veel stress, lost ze omdat ze het zelf niet kan geloven. Maar de tweede sprong is perfect en nu is Céline er klaar voor om in alle drie de onderdelen een behoorlijke score neer te zetten.

Nu onze Benjamin nog. Hij is meegekomen voor een extra training maar heeft er niet veel zin in omdat hij zich behoorlijk pijn gedaan heeft tijdens de Barefoot4All-training in Gierle. Maar na wat getalm en de nodige motivatie laat hij zich toch overhalen om het eens aan de lange lijn te proberen. Gerdy legt hem eerst nog eens goed uit hoe het precies moet en wonder boven wonder van bij de eerste poging lukt het Warre om een succesvolle diepwaterstart te nemen aan de lange lijn en het hele traject uit te skiën. Dikke proficiat Warre. Nog enkele keren goed trainen en je bent klaar om mee te doen aan het BK.

Tekst met dank aan R. Gilot - foto's via facebook


za 26/05/2018 - MWK, Mechelen

De eerste Barefoot4All training en wedstrijd in MWK op zaterdag 26 mei 2018 was een succes over heel de lijn.

Een prachtig watervlak, een heerlijk weertje, geen wind en dus geen golven voor de blootvoeters, een topboot, de nodige drank en vooral een super sfeer met veel ambiance.

Skiërs van MWK, Costa Zela, Barefoot Beach Lommel en VVW-Gierle profiteerden van deze eerste Barefoot4All training om niet alleen wat bij te leren, maar vooral ook om hun technieken te verbeteren.

C. Vrancx maakte succesvol haar debuut als jurylid Boom-wedstrijden en paste de nieuwe reglementering toe met de gewijzigde scores. Het nieuwe reglement zal voor idereen ter beschikking zijn op de Barefoot4All in VVW-Gierle op zaterdag 23 juni 2018 om 10u00.

Een dikke merci aan de Mechelse Waterski Klub om het ter beschikking stellen van de competitiezone, aan L. Vrancx voor het gebruik van zijn boot, aan M. Adriaensen voor de chique koelwagen met frisse drankjes en natuurlijk ook aan de skiërs die aan de training en de wedstrijd deelnamen.

Open heren 1 Joshua Kinna Costa Zela 420 punten
2 Fred De Bock Costa Zela 230 punten
Open dames 1 Jasmin Geens VVW-Gierle 20 punten
Competitieskiërs 1 Ian Van Reeth Barefoot Beach Lommel 780 punten

De afwezigen hadden meer dan ongelijk, want ze misten een top training op het super water van MWK.


Barefoot4all 2017

<undefined><undefined>za 02/09/2017 - Costa Zela, Zele

4de Barefoot4All training, en Finale in Costa Zela. Dat de finale in Costa Zela spannend zou worden was te verwachten. Door files rond Antwerpen kwamen het team uit Gierle en de jury uit Limburg een half uurtje later aan dan gepland. Geen nood want R. Jansen uit Barefoot Beach Lommel, die er wel geraakt was voor de file, begon samen met E. Verstraete, organisator van het event, stuurman en grote promotor van Barefoot4All in Vlaanderen, stipt op tijd met de initiatie voor de echte beginners die voor het eerst kennis maakten met blootvoetskiën aan de boom.
Tegen alle verwachtingen in was het weer hier wel van de partij, overal in Vlaanderen regende het. In Costa Zela scheen de zon alsof het midsummer was. De wind zat een beetje tegen en het water was wel wat ruwer dan normaal, maar daar schrikken de Barefoot4All skiërs allang niet meer voor terug.
En zoals voorspeld was er een hele delegatie uit VVW-Gierle die vol enthousiasme de blootvoetpakken aantrokken om zich te meten met de Costa Boys. Het werd een prima training. Romain had ervoor gezorgd dat elke deelnemer een mooie Barefoot4All sticker kreeg en voor de winnaars in de diverse leeftijdscategorieën was er een kleine trofee voorzien die door allen ten zeerste gewaardeerd werd. Ook een dikke dankuwel aan de twee jonge competitieskiërs die aanwezig waren, niet zozeer om hoge punten te scoren, maar vooal om de boom-skiërs een hart onder de riem te steken en hun te tonen hoe zij als boom-skiërs enkele jaren geleden begonnen en nu niet alleen deelnemen aan het BK maar ook hun plaats gevonden hebben op het EK. Tekst met dank aan R. Gilot, foto's via facebook.

Miniemen 1 Warre Geerts VVW-Gierle 432 punten
Junioren 1 Darren Rombaut Costa Zela 502 punten
Open heren 1 Joshua Kinna Costa Zela 1020 punten
2 Fred De Bock Costa Zela 510 punten
3 Erik Verstraete Costa Zela 300 punten
4 Ryan Bax VVW-Gierle 110 punten
5 Ruben V. Hoylandt Costa Zela 70 punten
Open dames 1 Sofie V. Steenwinkel VVW-Gierle 20 punten
Senior heren 1 Clazien Jongepier Nautica (NL) 280 punten
Competitieskiërs 1 Ian Van Reeth Barefoot Beach 1460 punten
2 Jarre Michiels VVW-Gierle 780 punten

<undefined>

<undefined>zo 23/07/2017 - Barefoot Beach, Lommel

Miniemen 1 Warre Geerts VVW-Gierle 292 punten
Junioren 1 Darren Rombaut Costa Zela 1104 punten
Open heren 1 Joshua Kinna Costa Zela 1290 punten
2 Dries Kerkhofs Barefoot Beach 410 punten
3 Fred De Bock Costa Zela 390 punten
Senior heren 1 Clazien Jongepier Nautica (NL) 280 punten
Competitieskiërs 1 Ian Van Reeth Barefoot Beach 1640 punten
2 Jarre Michiels VVW-Gierle 1300 punten

<undefined>zo 09/07/2017 - Skibo, Avelgem

1 Darren Rombaut (jun) Cota Zela 804 punten
2 Arend Callewaert Skibo 500 punten
3 Fred De Cock Cota Zela 470 punten
4 Erik Verstraete Cota Zela 340 punten
5 Niko Cockuyt Skibo 190 punten

<undefined>

<undefined>za 01/07/2017 - Schuurkesbeekplas, De Pinte

1 Joshua Kinna Costa Zela 980 punten
2 Tom de la Marche Costa Zela 460 punten
3 Fred De Bock Costa Zela 380 punten
4 Darren Rombaut (jun) Costa Zela 374,50 punten
5 Darryl Verstraete Costa Zela 290 punten
6 Jeremiah Kinna Costa Zela 280 punten