BK Blootvoet

BK BAR 2021

De Nederlandstalige federatie staat in voor de organisatie van het gecombineerd Nederlands-Duits-Belgisch nationaal kampioenschap, dat doorgaat van 13 - 15/08/2021 in Brielle (NED).

BK BAR 2020

Het BK stond initieel gepland (07-09/08/2020) in Brielle (NED) op het Spuikanaal, o.w.v. de corona-maatregelen werd beslist het kampioenschap te verplaatsen naar 01/08/2020 in Barefoot Beach Lommel.

Dat het BK een succes geworden is ondanks de verplichte Corona-beperkingen hoeft geen betoog, 14 deelnemers en 2 verontschuldigingen vertegenwoordigden 4 Vlaamse clubs.

Ondanks het feit dat de wind parten speelde hebben de deelnemers niet alleen van de wedstrijd genoten, maar sneuvelden ook diverse persoonlijke records en vestigde Celine Vrancx zelfs een Belgisch record Tricks met 1710 punten.

Oprechte dank & felicitaties aan het team van Barefoot Beach Lommel voor de puike organisatie, die af was, ondanks de strikte Corona-beperkingen.

Meer info:


BK BAR 2019

Je kan de competitie hier volgen.

Dit kampioenschap gaat door samen met het Duits, Nederlands en Oostenrijks nationaal kampioenschap. Klik op de affiche voor de uitslag.
BK BAR 2018

Uitslagen Belgisch Kampioenschap:

“Dit is de beste wedstrijd die ik in jaren heb meegemaakt” Met deze woorden vatte de juryvoorzitter, Rob Molenkamp, voormalig voorzitter van De Europese Barefoot Council en gerenommeerd jurylid, de wedstrijd van zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 samen.

En inderdaad met 32 skiërs aan de start, 10 Belgen, 17 Duitsers en 5 Nederlanders, mag Barefoot Beach Lommel terecht spreken van een succes. Niet alleen qua aantal maar meer nog op het gebied van organisatie, dankzij de enorme inzet van Ronny Jansen en Greet Van den Boer met hun team hardwerkende medewerkers.

En daarenboven waren de weergoden ons dit weekend gunstig gezind. Onder een stralende zon lag het prachtige watervlak van Barefoot Beach Lommel te glinsteren en zorgde er dus voor dat de deelnemers super goede resultaten zouden kunnen neerzetten.

Dankzij de wekelijkse trainingen o.l.v. Ronny Jansen en de zeer geslaagde Barefoot clinic (foto's) de week voordien traden er naast de gekende junioren Céline Vrancx (MWK) en Ian Van Reeth (Barefoot Beach Lommel) vier nieuwe junioren aan de start waarvan er drie zelfs een podiumplaats veroverden.

Ook in de Open klasse mochten we enkele nieuwe deelnemers verwelkomen, zodat we nu weer fier mogen zijn een volwaardig team te hebben van meer dan 12 blootvoetskiërs.

En de enorme inzet van de skiërs bracht jammer genoeg enkele kwetsuren met zich mee. Ian Van Reeth van Barefoot Beach Lommel brak zijn neus in het onderdeel figuren, hetgeen hem echter niet belette de wedstrijd succesvol af te ronden. Meer pech had Darren Rombaut van Costa Zela die de wedstrijd moest staken met een kniekwetsuur. Gelukkig had hij in de eerste ronde al een mooi resultaat neergezet dat hem brons bezorgde in het onderdeel Slalom bij de junioren.

Dankzij het videosysteem dat de Duitser Damir Zinn gratis ter beschikking stelde konden de toeschouwers vanuit de feesttent alles wat op het water gepresteerd werd van dichtbij volgen terwijl de commentator Frank Zinn het hele gebeuren aan elkaar praatte.

Uit de fotogalerij mag duidelijk blijken dat het hele weekend een succes was. Alleen blije gezichten, tevreden deelnemers met mooie prestaties en een gelukkig organisatieteam dat zijn harde inspanningen meer dan beloond zag.

Belgisch Kampioenschap 2018

Junior Men

Slalom Figuren Springen Overall
Ian Van Reeth Ian Van Reeth Ian Van Reeth Ian Van Reeth (BEL)
Tobe Baillien Tobe Baillien
Tobe Baillien
Jorrit Desair Jorrit Desair
Jorrit Desair

Junior Girls

Slalom Figuren Springen Overall
Celine Vrancx Celine Vrancx
Celine Vrancx Celine Vrancx

In elk onderdeel verbeterde Céline haar persoonlijk record en ze vestigde een nieuw Belgisch record in het onderdeel Figuren.

Open ladies

Slalom Figuren Springen Overall
Celine Vrancx Celine Vrancx
Celine Vrancx Celine Vrancx

Open men

Slalom Figuren Springen Overall
Ian Van Reeth Gunther Van Calster Ian Van Reeth Ian Van Reeth
Gunther Van Calster Ian Van Reeth Gunther Van Calster
Gunther Van Calster
Dries Kerkhofs Jarre Michiels

Open Kampioenschap (België-Duitsland-Nederland)

Door de deelname van Nederland en Duitsland werd de Open Wedstrijd een spannende strijd om toch maar een podiumplaats te behalen. Vooral in het onderdeel springen was het een echte titanenstrijd tussen de lokale vedette Ian Van Reeth, de Nederlander Mathijs Zielman en de Duitse voormalige wereldkampioen bij de junioren in 2014 Kenneth Eisler die al een sprong van 25 m op zijn palmares heeft en uiteraard de sympathieke Stefan Weigand die in de Open klasse sprongen neerzet van bij de 26 m.

Ook in het onderdeel slalom beloofde het een harde strijd te worden. Uiteraard liggen de skiërs die in dit onderdeel erin slagen beide runs, voorwaarts en achterwaarts, op één voet af te leggen ver voor op de skiërs die nog niet zover zijn. Optornen tegen de heersende Europese Kampioen Slalom Lucas Heiss uit Duitsland met een score van meer dan 18 punten is een hele klus. En voor de Belgen is hier nog wat werk aan de winkel en moet er nog veel getraind worden. Maar we zien al mooie voorwaartse eenvoet runs bij Céline en Ian en zelfs al enkele achterwaartse kruisingen op één voet.

Waar springen het spectaculairste onderdeel is, moet het onderdeel figuren zeker niet onderdoen. Hier komt het erop aan om in twee runs zoveel mogelijk figuren uit te voeren die een aantal punten opleveren. Hoe moeilijker de figuur hoe hoger de score. Vooral de 180° figuren, de steps over de lijn en de salto’s leveren veel punten op.

Junior Men

Slalom Figuren Springen Overall
Ian Van Reeth (BEL) Ian Van Reeth (BEL) Ian Van Reeth (BEL) Ian Van Reeth (BEL)
Ben Zinn (GER) Ben Zinn (GER) Ben Zinn (GER) Ben Zinn (GER)
Bas Aartsen (NED) Bas Aartsen (NED) Bas Aartsen (NED) Bas Aartsen (NED)

Open Ladies

Slalom Figuren Springen Overall
Steffi Kirsch (GER) Svenja Hempelmann (GER) Steffi Kirsch (GER) Steffi Kirsch (GER)
Svenja Hempelmann (GER) Steffi Kirsch (GER) Svenja Hempelmann (GER) Svenja Hempelmann (GER)
Céline Vrancx (BEL) Céline Vrancx (BEL) Kimberly Smit (NED) Céline Vrancx (BEL)

Open Men

Slalom Figuren Springen Overall
Lukas Heiss (GER) Christian Kurz (GER) Kenneth Eissler (GER) Christian Kurz (GER)
Mathijs Zielman (NED) Stefan Weigand (GER) Lukas Heiss (GER) Mathijs Zielman (NED)
Frank Renelt (GER)
Mathijs Zielman (NED) Mathijs Zielman (NED) Lukas Heiss (GER)


BK BAR 2017

images/discipline-blootvoet/wedstrijden/2017-bk-bar.jpg

Onder een stralend heldere hemel en met een talrijk publiek startte het BK Blootvoet met het onderdeel Slalom. Omdat volgens de voorspellingen het weer in de loop van de namiddag zou veranderen, besliste de juryvoorzitter Chico Cohen, de twee rondes Slalom achter elkaar af te werken en dan de twee rondes Springen meteen achter de Slalom te laten volgen.
In het onderdeel Slalom verguldden zowel Céline Vrancx van de Mechelses Waterskiclub als Ian Van Reeth van de organiserende club Barefoot Beach Lommel hun gouden medaille en hun titel van van Belgisch Kampioen bij de Junioren. Céline scoorde 4.70 en verbeterde meteen haar beste prestatie. Ook Ian verbeterde zijn persoonlijk record met 7.10 punten. Bij de Open Heren pakte Peter Mous van VVW-Gierle de gouden medaille met een score van 6.80 terwijl Ian Van Reeth zich tevreden moest stellen met de zilveren plak terwijl de nieuwkomer in het gezelschap, Jarre Michiels van VVW-Gierle de bronzen medaille pakte met een puike score van 2.60 punten. Bij de senioren Heren behield Jan Lambert van MWK de gouden medaille met een score van 2.38 voor enrico Cohen van Barefoot Beach Lommel die zilver pakte met een score van 2.33 punten.
Nadat Gilbert Joseph de meetinstallatie voor het springen klaar gemaakt had, kon meteen met het onderdeel Springen gestart worden. Zowel bij de Junioren als bij de Open Heren pakte Ian Van Reeth goud met een respectievelijke sprong van 13,70 m en 13,60 m. Peter Mous pakte zilver en sprong 10 m.
Céline die eerder aangekondigd had dat ze vanaf dit jaar zou springen op het BK moest forfait geven omdat ze zich gekwetst had en daardoor haar springtraining niet had kunnen afwerken. Maar geen nood voor het EK in Italië zal ze zeker klaar zijn om ook in dit onderdeel te scoren.
Ook Ian was na het springen een beetje ontgoocheld. Hij had gehoopt zijn persoonlijk record van 14,50 m van vorig jaar met enkele metertjes te verbeteren, maar dit viel wel een beetje tegen. De grote reden is volgens hem het feit dat hij te weinig kan trainen op het water van Barefoot Beach Lommel door een aantal praktische problemen die zich telkens stellen om goed te kunnen trainen.
Na een korte lunchpauze werd de wedstrijd voortgezet met het laatste onderdeel: het figuren.
Bij de Junioren pakten Céline Vrancx en Ian Van Reeth goud met een respectievelijke score van 1000 en 1130 punten.
Bij de Open Dames verbrak Céline haar persoonlijk record met een mooie score van 1210 punten.
Bij de Open Heren pikte Ian Van Reeth goud met 900 punten op de hielen gevolgd door Peter Mous die zich met zilver moest tevreden stellen. Het brons werd weggekaapt door Jarre Michiels die een prachtscore van 750 punten neerzette. Deze jonge, talentvolle aanwinst van het Belgische team zal zeker nog van zich laten horen. Dit zijn ongeziene scores voor een skiër die voor het eerst deelneemt aan een wedstrijd en vermits hij erg gemotiveerd is, zal hij zeker bewijzen dat hij een volwaardig teamlid wordt van het Belgische Blootvoetteam. Bij de Senioren pakte Jan Lambert goud met 560 punten. Enrico Cohen moest forfait geven voor dit onderdeel omdat hij zich bij de Slalom gekwetst had en als mede-organisator van de voorbije Barefoot Clinic en het BK iets te veel van zijn krachten had moeten geven en de vermoeidheid duidelijk zijn sporen naliet.
Stipt op tijd, zoals voorzien in het programma, volgde dan de prijsuitreiking die dit jaar bijgewoond werd door de Schepen van Toerisme van de stad Lommel, mevrouw Véronique Caerts. In haar inleidende toespraak schetste zij wat de toekomstplannen van de stad Lommel waren met het watervlak van de Heuvelse Heide en benadrukte ze dat zowel natuur en sport hier harmonisch hand in hand kunnen gaan. Daarna reikte zij de medailles en titels uit voor dit Belgisch Kampioenschap.
Bij de Junioren pakten Céline en Ian de gouden medaille in de Overall en de titel van Belgisch Kampioen.
In de Open Categorie pakte Céline goud en de titel bij de Dames terwijl Ian Van Reeth, de lokale vedette, dit deed bij de Heren op de hielen gevolgd door Peter Mous die zilver pakte en Jarre Michiels die de bronzen medaille mee naar VVW-Gierle mag nemen.
Bij de Senioren Heren pakte Jan Lambert goud en de titel van Belgisch Kampioen voor Enrico cohen die zich dit jaar tevreden moest stellen met de zilveren medaille.
Na de prijsuitreiking werden alle skiërs, officiëlen, genodigden en sympathisanten uitgenodigd voor een heerlijke pastamaaltijd met het daarbij horende vocht. Uit de bijgevoegde foto's blijkt duidelijk dat iedereen niet alleen tevreden is met de behaalde resultaten maar ook super tevreden met deze mooie dag.


BK BAR 2016

BK Blootvoet 2016 - results