BK Blootvoet 2017

Onder een stralend heldere hemel en met een talrijk publiek startte het BK Blootvoet met het onderdeel Slalom. Omdat volgens de voorspellingen het weer in de loop van de namiddag zou veranderen, besliste de juryvoorzitter Chico Cohen, de twee rondes Slalom achter elkaar af te werken en dan de twee rondes Springen meteen achter de Slalom te laten volgen.
In het onderdeel Slalom verguldden zowel Céline Vrancx van de Mechelses Waterskiclub als Ian Van Reeth van de organiserende club Barefoot Beach Lommel hun gouden medaille en hun titel van van Belgisch Kampioen bij de Junioren. Céline scoorde 4.70 en verbeterde meteen haar beste prestatie. Ook Ian verbeterde zijn persoonlijk record met 7.10 punten. Bij de Open Heren pakte Peter Mous van VVW-Gierle de gouden medaille met een score van 6.80 terwijl Ian Van Reeth zich tevreden moest stellen met de zilveren plak terwijl de nieuwkomer in het gezelschap, Jarre Michiels van VVW-Gierle de bronzen medaille pakte met een puike score van 2.60 punten. Bij de senioren Heren behield Jan Lambert van MWK de gouden medaille met een score van 2.38 voor enrico Cohen van Barefoot Beach Lommel die zilver pakte met een score van 2.33 punten.
Nadat Gilbert Joseph de meetinstallatie voor het springen klaar gemaakt had, kon meteen met het onderdeel Springen gestart worden. Zowel bij de Junioren als bij de Open Heren pakte Ian Van Reeth goud met een respectievelijke sprong van 13,70 m en 13,60 m. Peter Mous pakte zilver en sprong 10 m.
Céline die eerder aangekondigd had dat ze vanaf dit jaar zou springen op het BK moest forfait geven omdat ze zich gekwetst had en daardoor haar springtraining niet had kunnen afwerken. Maar geen nood voor het EK in Italië zal ze zeker klaar zijn om ook in dit onderdeel te scoren.
Ook Ian was na het springen een beetje ontgoocheld. Hij had gehoopt zijn persoonlijk record van 14,50 m van vorig jaar met enkele metertjes te verbeteren, maar dit viel wel een beetje tegen. De grote reden is volgens hem het feit dat hij te weinig kan trainen op het water van Barefoot Beach Lommel door een aantal praktische problemen die zich telkens stellen om goed te kunnen trainen.
Na een korte lunchpauze werd de wedstrijd voortgezet met het laatste onderdeel: het figuren.
Bij de Junioren pakten Céline Vrancx en Ian Van Reeth goud met een respectievelijke score van 1000 en 1130 punten.
Bij de Open Dames verbrak Céline haar persoonlijk record met een mooie score van 1210 punten.
Bij de Open Heren pikte Ian Van Reeth goud met 900 punten op de hielen gevolgd door Peter Mous die zich met zilver moest tevreden stellen. Het brons werd weggekaapt door Jarre Michiels die een prachtscore van 750 punten neerzette. Deze jonge, talentvolle aanwinst van het Belgische team zal zeker nog van zich laten horen. Dit zijn ongeziene scores voor een skiër die voor het eerst deelneemt aan een wedstrijd en vermits hij erg gemotiveerd is, zal hij zeker bewijzen dat hij een volwaardig teamlid wordt van het Belgische Blootvoetteam. Bij de Senioren pakte Jan Lambert goud met 560 punten. Enrico Cohen moest forfait geven voor dit onderdeel omdat hij zich bij de Slalom gekwetst had en als mede-organisator van de voorbije Barefoot Clinic en het BK iets te veel van zijn krachten had moeten geven en de vermoeidheid duidelijk zijn sporen naliet.
Stipt op tijd, zoals voorzien in het programma, volgde dan de prijsuitreiking die dit jaar bijgewoond werd door de Schepen van Toerisme van de stad Lommel, mevrouw Véronique Caerts. In haar inleidende toespraak schetste zij wat de toekomstplannen van de stad Lommel waren met het watervlak van de Heuvelse Heide en benadrukte ze dat zowel natuur en sport hier harmonisch hand in hand kunnen gaan. Daarna reikte zij de medailles en titels uit voor dit Belgisch Kampioenschap.
Bij de Junioren pakten Céline en Ian de gouden medaille in de Overall en de titel van Belgisch Kampioen.
In de Open Categorie pakte Céline goud en de titel bij de Dames terwijl Ian Van Reeth, de lokale vedette, dit deed bij de Heren op de hielen gevolgd door Peter Mous die zilver pakte en Jarre Michiels die de bronzen medaille mee naar VVW-Gierle mag nemen.
Bij de Senioren Heren pakte Jan Lambert goud en de titel van Belgisch Kampioen voor Enrico cohen die zich dit jaar tevreden moest stellen met de zilveren medaille.
Na de prijsuitreiking werden alle skiërs, officiëlen, genodigden en sympathisanten uitgenodigd voor een heerlijke pastamaaltijd met het daarbij horende vocht. Uit de bijgevoegde foto's blijkt duidelijk dat iedereen niet alleen tevreden is met de behaalde resultaten maar ook super tevreden met deze mooie dag.

images/discipline-blootvoet/wedstrijden/2017-bk-bar.jpg