Beloftevolle blootvoetskiër

Jaarlijks wordt door de commissie Barefoot van Waterski Vlaanderen een skiër verkozen die het meest progressie boekt binnen het blootvoet waterskiën. Onderstaande skiërs mochten deze erkenning reeds ontvangen:

Vanaf 2023 gaan we aan deze titel geen geldprijs meer vasthangen. We zullen wel inzetten op teamtrainingen en deelname aan internationale wedstrijden.

2019: Tyas Vanduffel

Tyas: "Na vele jaren aandringen van de papa en na veel weenbuien zei ik plots op een septemberavond in 2012 "Ik wil gaan waterskiën". Wij, opa en ik, hebben alles snel ingepakt en we zijn snel van Lommel naar Neeroeteren gereden want het was al laat op de avond. Daar aangekomen en klaar staand wou ik weer niet skiën, maar ik moest. We waren immers niet voor niets naar daar gereden. Maar na die eerste ski ervaring was ik niet meer van het water te slaan. Het liefst zou ik elke dag waterskiën."

In 2017 startte Tyas op 1 ski, in 2018 op figuurski's en dit jaar zelfs zonder ski's. In 2019 heeft hij deelgenomen aan verschillende wedstrijden zowel blootvoetskiën als figuren (klassiek skiën) barefoot4 all, BK Barefoot in Duitsland, Vlaams blootvoet kampioenshap te Lommel, Orange Open, Figuurwedstrijd te Gierle en te Wépion) en behaalde zo de tittel van Beloftevolle blootvoetskiër.