« Terug naar overzicht

Het relaas van het WK blootvoet waterski 2018

Het relaas van het WK blootvoet waterski 2018

Vrijdag 10 augustus kwamen we in Toronto aan. 2 uurtjes rijden en dan bereikten we het wateroppervlak. De Dream Lake! Een prachtige plaats en goede accommodatie.
De eerste dagen was er tijd om iedereen te leren kennen en wat nieuwe vrienden te maken.

Zaterdag avond was het de opening ceremonie. Een leuke ceremonie die werd afgesloten met een gezellig etentje!

Zondag 12 augustus moest ik om 7:30u klaar staan om te tricken in de junior Girls! Het onderdeel Tricks ging goed! Een pb, Belgisch record en een finale plaats! Alles wat ik wilde!

Maandag 13 augustus moest ik springen! Ik kreeg de kans om met de wetsuit van de wereldkampioene te mogen springen. Ik landde mijn drie sprongen netjes maar ze waren alleen niet ver genoeg om naar de finale te gaan! Mijn beste sprong was 6,20m. Maar dat vond ik niet zo erg vermits ik mijn best had gedaan.

Dinsdag 14 augustus was het een zeer spannende dag! ‘s Morgens moest ik om 10u slalommen maar dat ging spijtig genoeg niet zo goed! Ik had geen finale gehaald vermits ik maar 4.2 had! Verdrietig ging ik samen met mijn mama en team captain terug naar het hotel! Een paar uren later werden we opgebeld door een Duitse skier met het nieuws dat de junior Girls een optional reride kregen vermits het gebruikte touw te lang was! Die kans heb ik zonder twijfel genomen en heb zo mijn plaatsje in de finale kunnen bemachtigen met 5.4!

Woensdag 15 augustus => rustdag.

Donderdag 16 augustus was het de slalom finale. Daar behaalde ik een zevende plaats met 5.9!

Vrijdag 16 augustus was het Tricks finale. Daar behaalde ik alsook een zevende plaats met 1050.

Zaterdag 17 augustus was het de laatste dag van het wereldkampioenschap. ‘s Avonds was het de closing ceremonie. Eerst lekker eten en dan feesten! Het moeilijkste was afscheid nemen van al mijn nieuwe vrienden! We hebben wel afgesproken om dagelijks nog contact te hebben! Ik heb ook een zevende plaats behaald in de overall.

Geniet mee na met Céline in de fotogalerij.

« Terug naar overzicht