« Terug naar overzicht

Blootvoet training 21 juli

Blootvoet training 21 juli

Daar waar na het BK Blootvoeten alle trainingsactiviteiten stilvielen – behoudens enkele individuele trainingen – wil Ronny J. de wekelijkse trainingen voortzetten tot op het einde van het waterskiseizoen.

En inderdaad amper bekomen van het succes van het BK dit jaar stonden er zaterdag 21 juli om 13u toch enkele die-hards Ronny op te wachten aan de poort van Barefoot Beach Lommel. Tom G. met zijn zoontje Warre, waren de eerste van de partij, daarna volgde Jorrit D., Dries K. en Ian V., die het weliswaar wat rustig aan moet doen na zijn neusblessure – gelukkig niet gebroken – maar er toch wil voor gaan. Uiteraard was Gerdy B. ook weer op post om te varen en de nodige instructies te geven. Céline was naar het Nationaal Kampioenschap in Frankrijk, enkele krakken van het Belgisch team waren verhinderd door de training van het nationale showteam, Gunther had zijn job op een trainingsdag in Maurik en Tobe was nog op vakantie.

Het watervlak lag er prachtig bij, ideaal voor een goede blootvoettraining, en de beach lag vol met zonnende mensen die meegenoten van het lekkere zomerweer.

Onze benjamin, Warre, die op het BK moeilijk op dreef kwam omwille van zijn zenuwen op zijn eerste grote wedstrijd, beet de spits af en liet meteen zien dat hij probleemloos zijn starten aan de lange lijn kan maken en geen probleem meer heeft met zijn één voet figuren. Ronny en Gerdy gebruikten al hun overtuigingskracht en zorgen ervoor dat ook het slalommen er rustig in kwam. Fantastisch om te zien hoe deze miniem van 10 jaar op zo korte tijd vorderingen maakt. Daar gaan we nog wat van te zien krijgen.

Ook Jorrit was in topvorm om te trainen en hij slaagde er van de eerste keer in om achterwaarts een diepwaterstart perfect uit te voeren. Dat opent natuurlijk perspectieven naar de toekomst toe, want achterwaarts skiën is zowel voor de slalom als het figuren van groot belang.

Dit kon Dries natuurlijk niet zomaar laten passeren. Ook hij wou kost wat kost het achterwaarts proberen en dat lukte hem vrijwel goed op shoeski’s van de eerste keer.

Ian daarentegen deed het rustig aan. Gewoon een beetje losskiën en zich op niveau houden tot zijn neus volledig genezen is.

Het werd een prachtig geslaagde training dankzij de onaflatende inspanningen van Ronny en Gerdy, waarvoor onze oprechte dank. We kunnen alleen maar beamen met Gerdy dat we op de goede weg zijn en dat ons team gestaag maar zeker zich omhoogwerkt en zijn plaats terug gaat innemen in Europa en weldra ook terug in de Wereld.

Nu liggen de wekelijkse trainingen enkele weken stil. Nu even batterijen opladen met wat vakantie en nadien hervatten de wekelijkse trainingen. Hierover lees je alles op de Facebook pagina van Barefoot Beach Lommel en op onze website.

Het team wordt klaargestoomd voor de Orange Open in Maurik (NL) op het einde van de vakantie. Het is de bedoeling dat heel ons team daar zijn beste voetje voorzet om samen met de Nederlandse en Duitse vrienden het succes van het voorbije BK over te doen.

Tekst en foto's met dank aan Romain G.

« Terug naar overzicht