« Terug naar overzicht

Barefoot training

Barefoot training

Met steeds meer helpende handen worden boot en blootvoetschans klaar gelegd zodat de training zoals voorzien om 14u00 kan starten.

Gerdy, die blijkbaar de microbe om te varen terug te pakken heeft, trekt de eerste sessie op gang met Warre, Dries en Ian.

Warre heeft er al een turntraining opzitten en moet een beetje aangepord worden om eraan te beginnen. Hij wil kost wat kost een diepwaterstart aan de korte lijn aanleren, want hij wil als junior dit jaar aan het BK deelnemen. Kopje ondergaan bij de start speelt hem nog te veel parten en alhoewel Gerdy en Céline hem blijven aanmoedigen zich volledig op te strekken en kopje onder te gaan, lukt het hem bij de eerste pogingen niet. Een tumblestart echter is al kinderspel. In de tweede sessie moet een deepy ook lukken.

Ian perfectioneert zijn achterwaartse diepwaterstart en zijn 180° turns worden elke week stukken beter. Ook Dries wil zo snel mogelijk aan de lange lijn om te kunnen deelnemen aan het BK en moet dus de diepwaterstart aan de korte lijn vandaag zeker onder de knie krijgen. Gerdy schreeuwt zich de longen uit het lijf om hem te verplichten zich op te spannen en rustig recht te komen. Maar voor Dries kan het niet snel genoeg gaan om op zijn blote te staan en doet het meer op kracht dan op techniek. Maar het lukt hem wel.

Ondertussen hebben Ronny, Ludo en Tom de bloovoetschans precies op haar plaats gekregen zodat de tweede sessie springen kan beginnen.

Ian begint eraan eerst enkele sprongen aan de korte lijn en dan het echte werk aan de lange lijn. Dit is zijn stokpaardje! Eerst de techniek nog wat bijwerken aan de korte lijn en dan mag hij van Ronny aan de lange lijn. Het is de eerste keer en dus terug zoeken naar de juiste houding, de correcte afstoot, de controle in de lucht en het belangrijkst van alles natuurlijk de landing. En dat lukt voor de eerste keer nog niet.

Céline heeft intussen al enkele keren aan de boom gesprongen en is nu klaar om aan de korte lijn te springen. Eert nog enkele keren aan de ingekorte korte lijn en dan aan de korte lijn. Haar houding is perfect, enkel nog wat meer controle op de schans en de landingen verlopen allemaal zoals gewenst. Na deze sessie is iedereen meer dan tevreden, want de training verloopt naar ieders wens. We komen wel waar we zijn willen.

In de derde sessie moeten Warre en Dries nog wat aan hun start werken, maar het gaat de goede richting uit en het zal niet lang meer duren of ze hebben beiden de start perfect onder de knie. Ian amuseert zich nog wat met zijn turns en toeholds en slaagt er bijna in een voet aan de lijn te starten. Op het einde van de training alleen maar tevreden gezichten omdat de sfeer nu helemaal anders is dan vroeger. Iedereen relax en tevreden omdat er op zo korte tijd zoveel bijgeleerd wordt.

Volgend weekend is er geen training omdat de studenten dan in volle examens zitten en er gestudeerd moet worden. Maar we zijn allemaal weer paraat op zaterdag 23 juni 2018 in VVW-Gierle waar de Barefoot4All training begint om 10 u en de cursus voor juryleden voor de Bareffoot4All wedstrijden olv Ludo Vrancx op hetzelfde uur start. Iedereen van harte welkom! Om 14u00 gaat dan de wekelijkse training door in Barefoot Beach Lommel waar we alle skiërs verwachten die niet aan het blokken zijn ofwel even tussen het blokken een adempauze nodig hebben. Zorg dus dat je erbij bent! Gerdy heeft nog enkele team T-shirts in de aanbieding en Ronny heeft intussen een mobiele bar geplaatst in zijn jeep en Tom heeft al gezorgd voor een vaste tafel om de pintjes op te zetten!

« Terug naar overzicht