« Terug naar overzicht

Het relaas van het EK blootvoet waterski 2018

Het relaas van het EK blootvoet waterski 2018

Na een lang rit zijn we op vrijdag aangekomen te Wallsee in Oostenrijk. Celine was reeds aanwezig. Beide hebben dan samen getraind om de golf te leren kennen van de boot.

Na een kleine training zijn we ons gaan klaar maken voor de openings ceremonie. Gelukkig was dat in een hotel waar ook een tv toestel aanwezig was, de Belgen moesten toen nog voetballen. Even onze zinnen verzetten.

Na een openingsspeech van Rob en Ludo en het voorlezen van de beloften door Gerdy en Ben is het eten geserveerd en konden wij ondertussen naar de voetbal kijken.

Zaterdag om 9 u ging de wedstrijd van start met slalom junior men.
Ian was derde aan de start en hij haalde een score van 6.5 wat hem een tweede plaats opleverde.
Dan was het de beurt aan Celine voor slalom bij de junior women. Ook zij haalde een mooie score van 5 => eerste plaats.

Vervolgens was het weer de beurt aan Ian voor het figuren, 740 punten in de eerste run en een val bij de start in de tweede run. Dit leverde hem een 4de plaats op.
Celine haalde bij het figuren een mooi pb van 1240 punten, wat haar weer aan de leiding bracht.

Het water was niet ideaal om te springen dus werd er beslist om te verplaatsen naar zondag om 7u.
Zondag was het dan zover. Ideaal water om te springen. Ian was vierde aan de beurt en zijn voorgangers hadden allemaal een resultaat neer gezet dus hij moest landen. 1ste sprong was een val. 2de sprong was 17.1m en toen waren de zenuwen weg. 3de sprong 16.5m. Nadien volgde de finale springen.
Ian moest hier ook een sprong landen voor een medaille en ja hoor, een sprong van 14m leverde hem de gouden medaille op.

Vervolgens finale slalom => Ian met een mooi pb van 8.4, zilveren medaille. Celine met een pb van 5.2, gouden medaille.

En ten slotte de figuren finale: Ian met een pb van 1340, bronzen medaille. Celine met een iets mindere score van 1040, zilveren medaille.

En dan de overall resultaten: Celine met een super prestatie haalde goud, Ian met evenzeer een super prestatie zilver. En of dit nog niet genoeg was haalde België de zilveren medaille in het landen klassement.

Een mooier einde kon niet gewenst worden.

Lees meer op de pagina van het kampioenschap.

Tekst met dank aan teamcaptain Ronny J.

« Terug naar overzicht