BK Blootvoet 2018

Uitslagen Belgisch Kampioenschap 2018:

“Dit is de beste wedstrijd die ik in jaren heb meegemaakt” Met deze woorden vatte de juryvoorzitter, Rob Molenkamp, voormalig voorzitter van De Europese Barefoot Council en gerenommeerd jurylid, de wedstrijd van zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 samen.

En inderdaad met 32 skiërs aan de start, 10 Belgen, 17 Duitsers en 5 Nederlanders, mag Barefoot Beach Lommel terecht spreken van een succes. Niet alleen qua aantal maar meer nog op het gebied van organisatie, dankzij de enorme inzet van Ronny Jansen en Greet Van den Boer met hun team hardwerkende medewerkers.

En daarenboven waren de weergoden ons dit weekend gunstig gezind. Onder een stralende zon lag het prachtige watervlak van Barefoot Beach Lommel te glinsteren en zorgde er dus voor dat de deelnemers super goede resultaten zouden kunnen neerzetten.

Dankzij de wekelijkse trainingen o.l.v. Ronny Jansen en de zeer geslaagde Barefoot clinic (foto's) de week voordien traden er naast de gekende junioren Céline Vrancx (MWK) en Ian Van Reeth (Barefoot Beach Lommel) vier nieuwe junioren aan de start waarvan er drie zelfs een podiumplaats veroverden.

Ook in de Open klasse mochten we enkele nieuwe deelnemers verwelkomen, zodat we nu weer fier mogen zijn een volwaardig team te hebben van meer dan 12 blootvoetskiërs.

En de enorme inzet van de skiërs bracht jammer genoeg enkele kwetsuren met zich mee. Ian Van Reeth van Barefoot Beach Lommel brak zijn neus in het onderdeel figuren, hetgeen hem echter niet belette de wedstrijd succesvol af te ronden. Meer pech had Darren Rombaut van Costa Zela die de wedstrijd moest staken met een kniekwetsuur. Gelukkig had hij in de eerste ronde al een mooi resultaat neergezet dat hem brons bezorgde in het onderdeel Slalom bij de junioren.

Dankzij het videosysteem dat de Duitser Damir Zinn gratis ter beschikking stelde konden de toeschouwers vanuit de feesttent alles wat op het water gepresteerd werd van dichtbij volgen terwijl de commentator Frank Zinn het hele gebeuren aan elkaar praatte.

Uit de fotogalerij mag duidelijk blijken dat het hele weekend een succes was. Alleen blije gezichten, tevreden deelnemers met mooie prestaties en een gelukkig organisatieteam dat zijn harde inspanningen meer dan beloond zag.

Belgisch Kampioenschap 2018

Junior Men

Slalom Figuren Springen Overall
Ian Van Reeth Ian Van Reeth Ian Van Reeth Ian Van Reeth (BEL)
Tobe Baillien Tobe Baillien
Tobe Baillien
Jorrit Desair Jorrit Desair
Jorrit Desair

Junior Girls

Slalom Figuren Springen Overall
Celine Vrancx Celine Vrancx
Celine Vrancx Celine Vrancx

In elk onderdeel verbeterde Céline haar persoonlijk record en ze vestigde een nieuw Belgisch record in het onderdeel Figuren.

Open ladies

Slalom Figuren Springen Overall
Celine Vrancx Celine Vrancx
Celine Vrancx Celine Vrancx

Open men

Slalom Figuren Springen Overall
Ian Van Reeth Gunther Van Calster Ian Van Reeth Ian Van Reeth
Gunther Van Calster Ian Van Reeth Gunther Van Calster
Gunther Van Calster
Dries Kerkhofs Jarre Michiels

Open Kampioenschap (België-Duitsland-Nederland)

Door de deelname van Nederland en Duitsland werd de Open Wedstrijd een spannende strijd om toch maar een podiumplaats te behalen. Vooral in het onderdeel springen was het een echte titanenstrijd tussen de lokale vedette Ian Van Reeth, de Nederlander Mathijs Zielman en de Duitse voormalige wereldkampioen bij de junioren in 2014 Kenneth Eisler die al een sprong van 25 m op zijn palmares heeft en uiteraard de sympathieke Stefan Weigand die in de Open klasse sprongen neerzet van bij de 26 m.

Ook in het onderdeel slalom beloofde het een harde strijd te worden. Uiteraard liggen de skiërs die in dit onderdeel erin slagen beide runs, voorwaarts en achterwaarts, op één voet af te leggen ver voor op de skiërs die nog niet zover zijn. Optornen tegen de heersende Europese Kampioen Slalom Lucas Heiss uit Duitsland met een score van meer dan 18 punten is een hele klus. En voor de Belgen is hier nog wat werk aan de winkel en moet er nog veel getraind worden. Maar we zien al mooie voorwaartse eenvoet runs bij Céline en Ian en zelfs al enkele achterwaartse kruisingen op één voet.

Waar springen het spectaculairste onderdeel is, moet het onderdeel figuren zeker niet onderdoen. Hier komt het erop aan om in twee runs zoveel mogelijk figuren uit te voeren die een aantal punten opleveren. Hoe moeilijker de figuur hoe hoger de score. Vooral de 180° figuren, de steps over de lijn en de salto’s leveren veel punten op.

Junior Men

Slalom Figuren Springen Overall
Ian Van Reeth (BEL) Ian Van Reeth (BEL) Ian Van Reeth (BEL) Ian Van Reeth (BEL)
Ben Zinn (GER) Ben Zinn (GER) Ben Zinn (GER) Ben Zinn (GER)
Bas Aartsen (NED) Bas Aartsen (NED) Bas Aartsen (NED) Bas Aartsen (NED)

Open Ladies

Slalom Figuren Springen Overall
Steffi Kirsch (GER) Svenja Hempelmann (GER) Steffi Kirsch (GER) Steffi Kirsch (GER)
Svenja Hempelmann (GER) Steffi Kirsch (GER) Svenja Hempelmann (GER) Svenja Hempelmann (GER)
Céline Vrancx (BEL) Céline Vrancx (BEL) Kimberly Smit (NED) Céline Vrancx (BEL)

Open Men

Slalom Figuren Springen Overall
Lukas Heiss (GER) Christian Kurz (GER) Kenneth Eissler (GER) Christian Kurz (GER)
Mathijs Zielman (NED) Stefan Weigand (GER) Lukas Heiss (GER) Mathijs Zielman (NED)
Frank Renelt (GER)
Mathijs Zielman (NED) Mathijs Zielman (NED) Lukas Heiss (GER)