World games

De world games zijn eigenlijk de Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten. Deze wedstrijd vindt dus, zoals de Olympische Spelen, slechts plaats om de vier jaar. Telkens in het jaar na de Olympische Spelen. 

Het aantal deelnemers is steeds zeer beperkt. Eerst maakt IWWF een selectie, waarbij uitgegaan wordt van de olympische gedachte: dat er zo veel mogelijk verschillende landen moeten kunnen deelnemen. Er zal op de world games dus nooit de helft van een reeks van één land kunnen komen.

Daarna bepaalt het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) welke skiërs/riders effectief mogen deelnemen, op basis van de voorgestelde deelnemers van IWWF. 

Deze criteria liggen zoals ook voor de Olympische Spelen, ontzettend hoog, het BOIC selecteert alleen atleten die kans hebben op een medaille. Daar staat wel tegenover dat het BOIC voor een degelijke ondersteuning en financiering van de deelnemers zorgt.

Op de wereldspelen worden niet altijd dezelfde disciplines aangeboden. De organisator kan hier mee keuzes in maken.


7 tot 17 augustus 2025 World Games te Chendu, China

In 2025 staan de disciplines wakeboard boot, wakesurf en wakeboard cable geprogrammeerd op de world games. Let op, dit is niet wakeskate.

Het aantal deelnemers voor de totale competitie is beperkt, dus de selectie zal zeer streng zijn. (dit zijn totale aantallen voor de hele competitie)

Meer informatie op de website van de World Games 2025

Selectie

De kwalificatiecriteria zijn als volgend: