« Terug naar overzicht

Wake Up Cable Antwerpen krijgt vorm

Wake Up Cable Antwerpen krijgt vorm

Op het Galgenweel op Linkeroever is gestart met de bouw van de wakeboard-kabel die eind maart opent. Op dit moment plaatst de aannemer de palen en liggers voor de startsteiger en het toegangsponton.

Een Nederlandse aannemer gespecialiseerd in constructies op het water is momenteel hard aan het werk op het Galgenweel. Met een zware kraan op een ponton worden de houten palen in het water aangebracht voor de 400 meter lange wakeboardkabel die eind maart klaar moet zijn. Momenteel wordt er gewerkt aan de ondersteunende palen voor de startsteiger en het toegangsponton. Eerder werden ook al de palen voor het terras geplaatst.

“We zitten perfect op schema”, zegt Jef Van Heurck van het Kontichse bedrijf Eaglefish, dat de wakeboardkabel zal uitbaten. “Er waren even problemen met de aannemer, maar nu werken we met een gespecialiseerde firma en schieten de werken goed op. We hebben er goede hoop op dat we de demonstratiedag, op 30 maart, vlotjes zullen halen. Een dag later gaat de kabel open voor het grote publiek.”

De kabel ligt langs het Kaypad, achteraan de plas, en wordt bevestigd aan zes masten. Naast de kabel zelf komt er ook een horecazaak op het water, en in datzelfde gebouw komen ook het onthaal, de kleedkamers en de lockerruimte. Alles zal via elektronische bandjes verlopen, waardoor Eaglefish exact kan monitoren wie er in het water zit en hoe lang.

Wakeboarden is een soort snowboarden op het water. De sport is populair over de hele wereld. “Het is erg toegankelijk, dus ook voor een sportieve namiddag of een teambuilding is het de perfecte activiteit”, zegt Jef Van Heurck.

bron: GVA

« Terug naar overzicht