« Terug naar overzicht

Is er een medaille op komst?

Is er een medaille op komst?

Louis Eggerickx en Lowa Vancutsem zijn bezig aan een knap parcours op het WK cablewakeboard in Thailand. Allebei zijn ze reeds door de kwalificaties en de halve finales geraakt en stomen ze zich nu klaar voor de grote finales morgen. Louis neemt deel in de U18 boys en Lowa in de U14 girls.

Het niveau is superhoog en het komt op de kleine details in uitvoering, afwerking en technische moeilijkheid om zo goed te scoren. Een flinke portie lef om die ingewikkelde tricks op de features uit te voeren mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Cablewakeboard is een enorm snelgroeiende sport, te vergelijken met snowboard op het water, waarbij de rider wordt voortgetrokken door een hendel aan een kabelbaan. De vele kickers en andere features maken het een heel spectaculaire sport.

Louis is lid van Lakeside Paradise in Knokke Heist, Lowa is lid van Musicride (The Spin cablepark), Froidchapelle.

Het Belgian Cablewakeboardteam is met 6 deelnemers vertrokken naar het WK. Naast Louis en Lowa heeft ook Ike Vanleenhove de halve finales behaald, wat voor hem jammer genoeg wel het eindpunt was. En nu gaan we duimen voor een goeie run in de finales. Die zijn gepland voor komende nachtDe filmpjes van hun bepalende runs voor de selectie in de finale: Lowa Vancutsem - Louis Eggerickx

Meer info...

« Terug naar overzicht