CWC-2023

Cold Water Classic 2023: 1-2 april in Lakeside Paradise

Topsport in eigen land! Lakeside Paradise bracht afgelopen weekend de wereldwijde top van de cable wakeboard naar ons land tijdens de tweede editie van de Cold Water Classic. Het is de eerste stop van de IWWF cable wakeboard World Cup! Je mag ‘cold’ ook letterlijk nemen met een temperatuur van amper 8°C. Het was zowel voor de riders als de toeschouwers bibberen aan de oevers van het Duinenwaterpark te Knokke-Heist.

De beste riders van over de hele wereld verzamelden zich op zaterdag en zondag om er het beste van zichzelf te geven. Met spectaculaire tricks probeerden ze zoveel mogelijk punten te behalen in een run. Spektakel alom met een mix van airtricks en tricks op de vele obstakels.

Er waren in totaal 85 deelnemers uit 12 verschillende landen. Van nationale- tot wereldkampioenen. Hoewel de concurrentie dus niet mals was, drukten onze Belgische riders absoluut hun stempel op de rankinglist met maar liefst 7 medailles.

Louis Eggerickx
behaalde een bronzen medaille bij wakeboarding open men. Niet alleen in wakeboard is hij een talent, ook in de discipline wakeskate mocht hij het podium betreden met een 2e plaats bij de open men. Louis’ trainer Glenn Vandenberghe was aanwezig om hem aan te moedigen. Glenn deed zelf ook mee aan de competitie en werd vierde bij de wakeboard open men. Glenn en Louis vertrekken binnenkort samen op wakeboard-avontuur. Ze gaan trainen in verschillende cableparks over de wereld. Ze starten daarbij in Lunar Cablepark in Spanje en trekken dan door richting Azië (gekend op zijn cable parks).

Bij de open ladies finale wist Pauline Appelmans, Belgisch kampioen, haar resultaat van vorig jaar te evenaren. Ze ging naar huis met de zilveren medaille. Ook Kaat Bastiaens gaf er het beste van zichzelf en belande zo op een mooie vierde plaats.
In de reeks masters men kon Jordy Neef een bronzen medaille bemachtigen. Na een knappe halve-finale, heeft Wouter Gijzen (reeks open men) jammer genoeg pech gehad en zijn run niet kunnen afwerken. Toch behaalde hij een knappe 6e plaats.

In de reeks junior ladies verdiende Lowa Vancutsem, wereldkampioen 2022 U14, een zilveren medaille. Victoria Vanderveken wist als jongste in haar heat een knappe 6e plaats te behalen.


In de discipline wakeskate kon ons land maar liefst 3 medailles binnen halen. Bij de open men werd Louis Eggerickx tweede en Laurent Op de Beeck derde. Bij de junioren haalde Elian Coosemans de 3e plaats, een enorm knappe prestatie wetende dat hij bijna een jaar niet heeft kunnen trainen door een blessure! Ook Noah Ferson heeft een mooie 6e plaats kunnen binnenslepen.

Het werd tijdens deze editie van de Cold Water Classic nog maar eens duidelijk dat ons land rijk is aan wakeboardtalent!

Persberichten:

Het Nieuwsblad: Bijna negentig deelnemers uit elf landen voor eerste Lakeside Cold Water Classic

Het Nieuwsblad: Honderden toeschouwers wonen ijskoude Cold Water Classic bij, waar Belgen hoge ogen gooien: “Bewezen dat ze internationaal niveau aankunnen”

Krant West-Vlaanderen

Focus WTV

Bekijk alle resultaten op cablewakeboard.net

Wakeskate Junior men U18

1) Magnus Marstein Kristiansen (NOR)
2) Gauthier Chapellon (FRA)
3) Elian Coosemans (BEL) Lakeside Paradise

Wakeskate Open Men

1) Dennis Hildebrand (GER)
2) Louis Eggerickx (BEL) Lakeside Paradise
3) Laurent Op de Beeck (BEL) De Spin

Wakeboard master men 30+

1)Matt Branston (GBR)
2) Pascal Ketelaars (NED)
3) Jordy Neef (BEL) Lakeside Paradise

Wakeboard Junior Ladies U18

1) Alessia Klingenbrunn (GER)
2) Lowa Vancustem (BEL) De Spin
3) Orla Winn (GBR)

Wakeboard open Ladies

1) Lila Schilling (FRA)
2) Pauline Appelmans (BEL) Lakeside Paradise
3) Mariella Flemme (AUT)