The WWA

WWA World Championships 2022

Dit jaar ging het WWA World Championships door in Londen. Vier jonge Belgische riders vertrokken voor hun allereerste wedstrijd in het WWA-circuit en konden prachtige prestaties neerzetten. De 5e Belg Victor Salmon is reeds pro-rider bij WWA.

De riders konden zich inschrijven in features only en/of traditionals (features en airtricks).


GOUD!
Norah Houwen - Girls 10-13 - features only
ZILVER!
Lowa Vancutsem - Girls 10-13 - traditional


Vic was de youngster van zijn reeks, maar heeft zich goed geweerd met een knappe run. Hij viel maar net naast de kwalificatie voor de halve finale.

Ike ging zowel voor de features only als voor de traditional. In die laatste haalde hij tegen een bijzonder sterke tegenstand een mooie halve finale.

Lowa ging ook voor zowel de features only als voor de traditional. We kennen Lowa voor haar sterke airtricks en het was dan ook daarmee dat ze uitpakte door in de traditional een knappe zilveren medaille te winnen.

En last but not least Norah. In het format van onze BK's spelen de airtricks haar vaak parten, maar hier kon ze volop gaan in de features only. En dat deed ze dan ook op een fantastische manier door maar liefst het allerhoogst denkbare, de gouden medaille te behalen! Ook het Nieuwsblad pikte deze prestatie op.

Met nog foto's en zelfs dubbeltjes op het water riden samen met de wereldkampioen was dit een onvergetelijke ervaring voor hen allen.

Een heel dikke proficiat aan deze riders!


Ter info: wat is WWA?

The World Wake Association is de tegenhanger van IWWF, waar wij ons EK en WK van kennen. WWA is geen erkende bond van het IOC (IWWF is dat wel) en daardoor een officieuze bond. Maar door hun commerciëlere karakter met veel sponsoring en hoog prijzengeld hebben zij heel sterke topriders in hun midden. WWA is vooral in USA en Azië heel sterk actief. In Europa is IWWF groter.

Opgelet: Doordat dit een andere organisatie is, geldt ons lidmaatschap en wedstrijdlicentie hier niet. Om deel te nemen, zal je rechtstreeks bij die organisatie moeten aansluiten. De persoonlijke voordelen zoals terugbetaling lidgeld of premies kunnen hier ook niet gelden. Riders kunnen wel een Team Belgium outfit krijgen als ze deelnemen aan 'European' of 'World championships' van WWA.