« Terug naar overzicht

Kitty Francx neemt je mee naar haar Open Europees Kampioenschap

Kitty Francx neemt je mee naar haar Open Europees Kampioenschap

Dag 1

Na een hele week getraind en gesupporterd te hebben voor de andere Belgische teamgenoten, was het eindelijk mijn beurt om van start te gaan met de competitie in Open Ladies. Ik stond op met een gezonde portie zenuwen voor mijn eerste internationale wedstrijdervaring!
De dag begon met de kwalificaties van de Seated-categorie, gevolgd door Wakeskate en Open ladies. Ik mocht als tweede starten in mijn heat, na Irina I. (RUS), die enkele dagen ervoor reeds goud had behaald bij de Girls-U15. Toen ik haar bij de eerste run zag vallen, kreeg ik al meteen wat extra moed. Bij mijn eerste run verliepen de rails en airtricks redelijk goed, maar viel ik met een te traag-roterende frontroll op de kicker. Buiten Claudia P. (ITA), konden geen van de andere ladies een soliede eerste run neerzetten, dus stond ik op de tweede plaats. Mijn tweede run verliep zoals gehoopt vlekkeloos, en zonder vallen. Ik was echt ONTZETTEND BLIJ mijn geplande run zo vlot te hebben kunnen neerzetten! Enkele minuten later bleek dat ik hiermee de tweede plaats in de heat behouden had en dus GEKWALIFICEERD was voor de halve finale samen met Claudia P. en Tanja W. (AUT).

Dag 2

Vandaag startte de dag met de halve finale van de Open Ladies om 8.30u. Na een slapeloze nacht van opwinding, stond ik reeds om 8u op het ponton voor de warming-up. Al wist ik dat het niveau van mijn tegenstanders (nl. Sanne M. (NED), Claudia P. (ITA), Marina K. (RUS), Julia C. (ESP), Steph C. (GBR)) hoger was dan het mijne, hoopte ik toch weer mooi mijn run op mijn niveau te kunnen neerzetten. Helaas viel ik in mijn eerste run al meteen bij de eerste airtrick en plots was ik goed wakker. Met een beetje te weinig zelfvertrouwen vertrok ik vervolgens voor mijn tweede run, maar het lukte me niet deze weer af te maken zoals de dag ervoor. Ik eindigde laatst in mijn heat. Teleurstelling maakte al snel plaats voor trots omdat ik het toch maar mooi tot in de halve finale heb gehaald! Dit smaakt naar meer!

Heel erg bedankt aan: Goodlife Cablepark, mijn vriend, en het Belgium Team voor alle steun, you rock!!

Voor zij die ooit de kans krijgen om deel te nemen aan zulke internationale wedstrijden, GRIJP JE KANS! De sfeer, de nieuwe mensen die je leert kennen (riders, organisatoren, ouders, coaches,…), het Belgian teamgevoel, dit is gewoon een prachtervaring! Twijfel niet aan je niveau en ga de uitdaging aan!

Geniet mee in het foto-album


« Terug naar overzicht