« Terug naar overzicht

Dag 1 Europees Kampioenschap kabel wakeboard 2018

Dag 1 Europees Kampioenschap kabel wakeboard 2018

Na een geslaagde openingsceremonie op zondagavond, waarbij duidelijk werd dat België veruit het jongste team heeft op dit Europees Kampioenschap, was het maandag tijd voor het serieuze werk.

P. Appelmans (Lakeside Paradise) mocht als allereerste van dit kampioenschap het water op. Met een meer dan verdienstelijke eerste run zette ze het Belgische team op de kaart en de andere meisjes in haar heat onder druk. Een val in de 2e run hypothekeerde de kwartfinale. Met “dit smaakt naar meer” gaf P. alvast aan in de toekomst opnieuw te willen deelnemen en deze ervaring mee te nemen naar het Belgische Kampioenschap eind september.

Dan was het tijd voor de boys. Het lot was het team niet gunstig gezind. Zowel L. Eggerickx & C. Van Hemelryck-Bray ( beiden Lakeside Paradise) als N. Heymans & M. Debontridder moesten het in hun heat tegen elkaar opnemen.

L. mocht in Groep D als eerste het water op en zette met een zeer goede run zijn ambities in de verf. Ook C. – met een gehavende schouder - ging super van start maar viel ongelukkig op het voorlaatste obstakel waardoor zijn kansen op een kwartfinale werden gehypothekeerd. Met tranen in de ogen zette hij toch nog een goede 2e run neer maar dit was net niet voldoende en een 3 jaar oudere Est hield C. uit de kwartfinale. Met de nieuwe wedstrijdformule, om aan de Olympische eisen te voldoen, zijn er geen LCQ’s meer waardoor C. nipt naast de boot valt. Daarentegen hield L. met een fantastische 2e run de 2e plaats vast in zijn groep en gaat zo vol moed naar de volgende ronde. Zien we hem ook terug in de halve finales? Duimen maar!

In de laatste groep mocht M., aanwezig met een wildcard, proeven van het Europese niveau. Zijn safe run bracht hem veilig terug maar het was niet genoeg om potten te breken. N., wat een stevige jongen is dit, was met 2 super runs duidelijk in vorm en hield zelfs de Italiaanse kampioen én thuisrijder uit de kwartfinale. Met een 2e plaats in zijn heat gaat ook Nathan strijden voor een stek in de halve finale.

Balans: 2 van de 4 jonge riders die doorgaan en daarmee heeft België zeker een positieve indruk nagelaten op de eerste dag van het Europees Kampioenschap!

Dinsdag staan de kwalificaties van de Wakeskaters op het programma, waar C. (12) bij de Juniors (u19) zijn kans mag wagen en ervaring kan opdoen. En verder ook de kwartfinales van de boys! Op naar meer succes? Met de hulp van onze coach N. Gilomen gaan ze er alvast voor! Aan goede sfeer en inzet geen gebrek.

Foto’s & livestream via Facebook

Tekst met dank aan C. Van Hemelryck - Bray

« Terug naar overzicht