Europees kampioenschap 2019

10 tot 15 september 2019 EK Wakeboard Kabel te Beckum, Duitsland

EK voor de boys/girls, Juniors men/women

Verslag met dank aan Charlotte W.

Op zondag 8/9 vertrekken we met 8 riders vanuit Lakeside Paradise naar het European & African Championship Cablewakboard te Beckum (GER). Er ging al heel wat organisatie aan vooraf en heel wat vergaderingen om alles en iedereen op elkaar af te stemmen.
We huurden 2 campers voor 5 personen, zodat we de jongeren een goed teamgevoel konden geven. Ze sliepen allemaal samen en zorgden op die manier ook heel goed voor elkaar.
2 ouders zijn full-time aanwezig gebleven om alles in goede banen te houden en andere ouders kwamen hun kids ook aanmoedigen of brachten de campers naar Beckum of terug naar huis.In Beckum aangekomen, was het eerste wat de kids wilden, op het water gaan. Met hun dagpas werd er zondag de ganse namiddag getraind. En trainen werd er heel intensief gedaan de ganse week. De kinderen lieten uiteindelijk ook een hele week school hiervoor.De motivatie bleef heel hoog en de teamspirit zat goed. Er werd elke dag heel wat afgetraind en hun jonge lichaam ondervond hier wel de nodige spanning, spierspanning en blaren op de handen, vermoeidheid etc van.Het weer speelde ons ook parten, het regende, waaide hard en de kabel was meer dan zwaar bezet. Niet onmiddellijk de ideale omstandigheden om optimaal te trainen.Uiteindelijk startte de wedstrijd op vrijdag en de zenuwen stonden gespannen. Het niveau op Europees vlak is spectaculair en het kruim van de wakeboardwereld had zich hiervoor verzameld. Het was een waar spektakel om aan de kant van het meer deze ware acrobaten bezig te zien.Voor wat Pauline betreft, heeft ze een perfecte run afgeleverd. Alles waarvoor ze getraind had heeft ze uit haar run gehaald en dit in een perfecte stijl. Ze haalde een heel mooie prestatie, maar viel juist uit de boot om de finale te halen. 1 punt verschil, pech.De andere riders hebben ook uitstekend gescoord en hebben echt mooie runs neergezet. De uitblinker van dienst was wel Louis Eggerinckx. Finale plaats halen in zowel wakeboard als wakeskate, wie had dat durven dromen ? Uiteindelijk werd hij 4e in beide disciplines.Heel moe, maar tevreden en voldaan gingen we na een volle week 'wakeboarden' op zondag 15/9 opnieuw naar huis, met een zak vol ervaring en plannen om nog spectaculairdere tricks uit de trukendoos te halen voor volgend jaar.Dikke proficiat aan alle riders & see you next year.

Nog meer:

24 tot 27 juli 2019 EK Wakeboard Kabel te Sosnowiec, Polen

Dit kampioenschap (wakeboard, wakeskate & seated) is een "open" (geen leeftijdscategorieën). Er kwamen geen landgenoten aan de start. Volg cablewakeboard.net voor:

#eawakechamp2019 #iwwf #wakezonestawiki