Skiboom & tower

De boom

De boom is een geweldig hulpmiddel om iemand te leren blootvoeten (de blootvoeter staat binnen het stembereik van de skiër en bovendien zal deze boom extra ondersteuning bieden) maar ook om gevorderde skiërs te trainen. Deze wordt bevestigd aan de skipaal van de boot en met 1 of 2 kabels aan de voorkant van de boot vastgemaakt.

De boom kan zowel langs de linker als de rechterkant van de boot worden bevestigd.

Om te berekenen hoe snel je kan varen met iemand aan de boom bestaat er een simpele formule: Deel het gewicht van de skiër door twee plus 20 (+ 85 kg) à 22 (- 80 kg).

Voorbeeld: een skiër van 70 kg : 2 = 35 pus 22 geeft een basis snelheid van 57 km, voor een skiër van 85 kg geeft dat 85 : 2 = 42 plus 20 is 62 km/h.


De tower

De Tower of de skyhigh wordt op wedstrijden gebruikt. Deze bevindt zich in het midden van de boot (recht boven de skimast) en zorgt ervoor dat de trekkracht van het touw van boven komt, waardoor de skiër nog minder wrijving op het water krijgt.

De Super high is nog eens een verlengstuk boven op de tower om de skiër nog meer opwaartse trekkracht te geven. Deze wordt eveneens gebruikt op wedstrijden.