« Terug naar overzicht

Belgian Water Ski Showteam traint op koude Lake North

Belgian Water Ski Showteam traint op koude Lake North

LOMMEL – 1/04/2018

Afgelopen weekend heeft het nationaal waterskishow team voor het eerst op het water getraind. Het team dat in september het WK zal skiën verzamelde aan lake North in Lommel. De koude weersvoorspelling voor het weekend mocht geen struikelblok vormen voor de atleten. Dikke wetsuits en tenten met warme luchtkanonnen boden de oplossing!

Show Directors Arne Van Maele (23, Ruddervoorde) en Gilles Hardy (25, Ieper) hadden een druk schema opgesteld zodat elk teamlid constant actief was op of naast het water. Er kwamen zelfs reeds enkele showacts aan bod die we zullen terugzien op de wereldkampioenschappen in Deerhurst, Canada.

De mannelijke helft van het team mocht de spits afbijten op hun blote voeten. Tien mannen stonden zij aan zij, vertrekkend op ski’s om dan, éénmaal de boot op snelheid was, beide ski’s uit te gooien en de rest van de rit blootvoets te skiën.
De blootvoetslijn verliep niet altijd even succesvol, maar als je weet dat het nationaal record gevestigd staat op elf personen achter één boot, kan men gesteld worden dat de show directors er geen gras laten over groeien.De lat werd dus meteen hoog gelegd!

Na de mannen, volgende de dames met een waterballet. Op zaterdag verliep het nog moeizaam, maar op zondag schitterden piloot Jordi Dom, in de eerste Belgische Show Twin Rig, en de 13 dames door meerdere perfecte starten te maken. Wellicht wordt ballet één van de sterktes van dit Belgisch team!

Na de lunchpauze stond op beide dagen piramides gepland. Net zoals op de selectiedag vorige zomer, hadden onze landgenoten het niet gemakkelijk om succesvol piramides op en af te bouwen. Er is nog werk voor dit jonge team, maar hopelijk helpt de laatste zwembadtraining in Brugge over twee weken om bepaalde issues op te lossen!

Als laatste gingen enkele skiërs op één ski rond de boot. Piloten Lieven Hardy en Ken De Groof vonden een goed patroon en trokken uiteindelijk vier personen, succesvol 360° rond de boot. Ook hier zijn de jonge teamleiders ambitieus. Het Belgisch record stond op 4 personen, en dat hebben ze tijdens het eerste trainingsweekend meteen geëvenaard.

Ondertussen werd al hard gewerkt aan de productie van de show. Maarten Penders, de announcer en het gezicht van de show, vertolkt het personage Q, de techneut van de James Bond-films. Terwijl het team op het water stond, konden hij en muziekman, Mario Lagae, reeds delen van de showproductie testen en werd meteen bijgestuurd waar nodig.

Een succesvol trainingsweekend volgens de teammanager, Filip Vervecken. “De skiërs hadden het soms lastig met het koude water, maar onze pogingen om ze warm te houden als ze van het water kwamen, zijn zeer goed gelukt!”

Volg onze Belgen op Facebook en Instagram!


« Terug naar overzicht