Vlaggenparade

De vlaggenparade wordt meestal gebruikt om een show in te leiden. Via dit onderdeel kan het clublogo of de clubnaam naar voren worden gebracht. Het kan ook gebruikt worden om sponsors naar voor te brengen tijdens de waterskishow.

Je kan hier opteren voor koorden van dezelfde lengte of met verschillende lengtes. Het is zowel voor piloot als voor de skiërs eenvoudiger wanneer alle koorden even lang zijn. Wanneer je werkt met verschillende koordlengtes, bestaat het risico dat de ene skiër voor de andere komt te skiën en zo een sneeuwbaleffect teweeg brengt waardoor er één of meerdere skiërs ten val komen. Maar het effect met koorden van verschillende lengte is veel mooier.

Ook wat betreft de vlaggenstokken heb je verschillende mogelijkheden. Van vlaggen met een kort stokje tot lange stokken die aan de ski’s kunnen bevestigd worden. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat wanneer er met de vlaggen bewegingen worden gebracht deze synchroon verlopen. Dit wordt vooral aangeleerd op het droge om dan op het water minder lang te hoeven trainen.

Om de vlaggenparade te kunnen brengen moeten alle skiërs kunnen vertrekken van op de steiger (zitstart). Wanneer dit niveau niet behaald wordt, is het zeer moeilijk om dit nummer te brengen daar ook nog een vlaggenstok dient meegenomen te worden.