Showhappening

De showhappening brengt alle Vlaamse waterski-showteams tezamen op de belangrijkste wedstrijd van het jaar in België. Sommigen noemen het dan ook graag het Belgisch Kampioenschap. Het enige verschil met het traditionele BK (dat al vele jaren niet meer georganiseerd wordt) is dat het reglement is aangepast zodat ook kleinere of iets minder ervaren teams kunnen deelnemen en niet botsen op te strenge reglementen. Maar vergis u niet, de showhappening is een volwaardige wedstrijd van het hoogste niveau, waarvoor de beste teams enorm hard trainen en strijden voor de felbegeerde jaarlijkse wisseltrofee!

Het volledige reglement is terug te vinden onder reglementen, maar kort gezegd komt het hierop neer: Gedurende 40 minuten brengt elk team minstens 7 acts om het publiek en de jury te bekoren. Er worden zowel punten gegeven op de acts apart, als op de show in het geheel. Zo zijn per act moeilijkheid, de uitvoering, de ‘spectator appeal’ en de vlotheid van groot belang. De box-scores over heel de show beoordelen o.a. de speaker en muziek, de afwisseling van de acts, de kostumering en de showproductie, enz ...

Voor volgende trofeeën en medailles strijden de teams:

- Overall 1e plaats: wisseltrofee + trofee + medailles
- Overall 2e plaats : trofee + medailles
- Overall 3e plaats: trofee + medailles
- Beste kinderact: trofee
- Beste act (totaal van de 4 puntenrubrieken per act): trofee
- Beste ballet: trofee

Een team dat 3 keer de wisseltrofee op zijn naam kan zetten wint deze definitief, en dan starten we met een nieuwe wisseltrofee. In 2021 starten we met een nieuwe wisseltrofee, een knap kunstwerk gemaakt door Stijn Ameye (zie foto).

Palmares

JaargangLocatieWinnaar
2022GierleV.V.W. Gierle
2021WAP MaaseikWest Vlaams Showteam
2020annulatie/
2019Lommel SkiV.V.W. Gierle
2018JabbekeWest Vlaams Showteam
2017GierleV.V.W. Gierle
2016GierleV.V.W. Gierle
2015MaaseikWest Vlaams Showteam
2014GierleWest Vlaams Showteam
2013GierleWAP Maaseik
2012JabbekeWest Vlaams Showteam
2011LommelWest Vlaams Showteam
2010MaaseikWAP Maaseik
2009JabbekeWest Vlaams Showteam
2008MaaseikWest Vlaams Showteam
2007GierleWest Vlaams Showteam
2006GierleV.V.W. Gierle
2005GierleAquaflames


Eerdere happenings