« Terug naar overzicht

Nationaal team duikt het Brugse Olympia zwembad in.

Nationaal team duikt het Brugse Olympia zwembad in.

Antwerpen – 27/11/2017

Komende zondag zal het Belgian Water Ski Showteam voor het eerst gezamenlijk trainen ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap in Huntsville, Canada.
Het heeft daarvoor de samenwerking gekregen van het zwembad uit Brugge. Het is de tweede campagne dat de Belgen het nieuwe bad kunnen gebruiken voor hun indoortrainingen.

De focus van de eerste training ligt voornamelijk op piramides en dubbels. Bij deze twee acts van een waterskishow is er een groot valrisico tijdens het trainen. Daarom is het ideaal om in een zwembad te oefenen, waar de mogelijke val door het water gebroken wordt.

Show directors, Arne Van Maele en Gilles Hardy, willen van de eerste training gebruik maken om enkele basisklimprincipes (voor menselijke piramides) en lifthoudingen (voor dubbels) op elkaar af te stemmen. Volgens de twee heren toch vrij belangrijk aangezien het team uit verschillende regionen van het land komt.

Wie het Belgisch team live in actie wil zien, zal zondag 3 december op het middaguur aanwezig moeten zijn in het Olympia bad in Brugge.

Klik hier voor meer foto's (met dank aan sportindekijker.be)

« Terug naar overzicht