Trio's

Zoals de naam doet vermoeden, wordt dit nummer uitgevoerd door 3 personen, namelijk 2 onder-partners (meestal 2 sterke mannen) en een boven-partner (een meisje). 

Beide mannen dragen een harnas, waardoor zij beide handen vrij hebben. Om de veiligheid van de skiërs te garanderen wordt gebruik gemaakt van een release, zowel aan de boot als aan het harnas van de skiër.
Typisch voor trio's is dat het touw enkele meters voor de skiërs in twee splitst. Dit zorgt ervoor dat beide skiërs aan hetzelfde touw kunnen skiën zonder ze ver uit elkaar kunnen skiën.

Men kan de oefeningen stuk voor stuk brengen of opeenvolgend. Hierbij zoekt men oefeningen uit waarbij men op een eenvoudige manier van de ene beweging op de andere kan overschakelen. Een overzicht van deze bewegingen (met bijhorende filmpjes) is terug te vinden in de "skill table trios" of in de "trick list trio's - alfabetisch".

Om onze trainers een richtlijn te geven betreffende de opbouw en de technieken van de verschillende bewegingen, hebben we lesfiches (met foutenanalyses en linken naar filmpjes) opgemaakt: