« Terug naar overzicht

Selectie Belgisch Waterski Showteam 2018

Belgisch Waterski Showteam is gekend!

Voor de vierde maal in show ski geschiedenis stuurt België een nationaal team naar de wereldkampioenschappen show waterskiën. Dit keer gaat het WK door in Huntsville, Canada (7-9/09/2018). Daar neemt het nationaal team het op tegen landen als Amerika, Australië, Canada, China en Duitsland.

Showdirectors Arne Van Maele (23, Ruddervoorde) en Gilles Hardy (25, Ieper) van het West-Vlaams Showteam (Jabbeke) maakten na heel wat wikken en wegen een selectie van een veertigtal teamleden. Nooit eerder was de aandacht voor een WK-campagne zo groot. De twee showdirectors kregen om en bij de zestig kandidaturen binnen van skiërs uit elk team in België. Zo verwelkomt het Belgisch Waterski Showteam voor het eerst skiërs uit Jachthaven Grimbergen en Geelse showskiërs. Het West Vlaams Showteam en regerend Belgisch Kampioen V.V.W. Gierle zijn het sterkste vertegenwoordigd met respectievelijk 15 en 10 teamleden.

Wat nu volgt is een jaar vol voorbereidingen. De bedoeling is twee shows te brengen in Canada, met als thema ‘007’. Volgende maand al, trekt het volledige team naar Limburg op teambuilding. Vanaf december duikt het team dan het zwembad en de sportzaal in om hun trainingen aan te vatten op piramide, dubbels en ballet.

Deze editie wordt opnieuw een interessante campagne met bijna evenveel nieuwe namen als oude bekenden. Via Facebook en Instagram kun je de volledige voorbereiding van onze Belgen volgen!

Krant van West-Vlaanderen nam dit al op.

« Terug naar overzicht