« Terug naar overzicht

Het statuut verenigingswerk. Hoe zit dat nu?

Het statuut verenigingswerk. Hoe zit dat nu?

De sportsector én het verenigingswerk kregen klappen in 2020. Het Grondwettelijk Hof vernietigde onverwacht het statuut in april 2020. Eind december ontstond op de valreep een nieuwe regeling, die inging op 1 januari 2021.

Is de nieuwe regelgeving voor jouw sportorganisatie een opportuniteit of een valkuil? DYNAMO licht het toe in een gratis webinar op dinsdag 19 januari om 20u00.

  • Professionele & duidelijke toelichting van de nieuwe regeling rond verenigingswerk
  • Geen tijd? Bekijk het webinar op een moment dat jou past. Uitgesteld bekijken is max. 1 week mogelijk.
  • Inschrijven kan tot dinsdag 19 januari - 12u00.
  • Geen sportclubbestuurder? Iedereen kan inschrijven.
Schrijf je in voor het gratis webinarIn een notendop: verenigingswerk in de sport

Op een correcte manier medewerkers in je sportorganisatie vergoeden bleek jarenlang de achilleshiel van het verenigingsleven. Reguliere tewerkstelling was voor de modale sportclub onbetaalbaar, terwijl vrijwilligersvergoedingen dan vaak weer tekortschoten.

In de zomer van 2018 kwam verlossend nieuws. De jarenlange vraag van de sector naar een statuut voor de trainer (en andere functies binnen het verenigingsleven) werd toen ingelost door middel van het statuut verenigingswerk. Dit statuut bood sportorganisaties de mogelijkheid om op een administratief gemakkelijke én fiscaal interessante manier trainers, scheidsrechters, begeleiders enz. in hun sportorganisatie in te schakelen.

Helaas werd het statuut in april 2020 vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Eind december ontstond op de valreep een nieuwe regeling, die zal ingaan op 1 januari 2021. Hoe die nieuwe regelgeving er nu uitziet, lichten we toe in het webinar.


Vragen?

Tijdens de online sessie krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen. In de mate van het mogelijke worden deze rechtstreeks behandeld. Zeer specifieke of complexe vragen kun je nadien altijd stellen aan Dynamo Project via info@dynamoproject.be.

« Terug naar overzicht