« Terug naar overzicht

Kabelwakeboard Olympisch 2024?

Kabelwakeboard Olympisch 2024?

De Internationale Waterski & Wakeboard Federatie (IWWF) blijft doorgaan om kabelwakeboard op de Olympische Zomerspelen te brengen..

Op 14 januari 2019 in Parijs, kwam een delegatie samen onder leiding van IWWF-voorzitter Jose Antonio Perez Priego, IWWF World Cable Wakeboard-kampioen Sanne Meijer en de voorzitter van de Franse Waterski & Wakeboard Federatie, hoofd van de IWWF Olympic Task-Force, en voorheen vele keren Wereldkampioen Patrice Martin.

Cable Wakeboard wordt beschouwd als kandidaat voor een plek op de shortlist voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. We zouden moeten concurreren met surfen, skateboarden, karate, sportklimmen, honkbal / softbal, petanque, squash en biljart.

Het Olympisch Organisatiecomité van Parijs 2024 (OCOG) en het IOC zijn op zoek naar sporten die er buitengewone Spelen kunnen van maken. De sporten moeten jeugdig zijn, visueel spannend, zeer aantrekkelijk voor het tv-publiek, gendergelijk, milieuvriendelijk en legacy-faciliteiten bieden voor atleten van alle niveaus en leeftijden.

"Wij geloven dat kabelwakeboarden rijp, klaar en uniek gekwalificeerd is om deel uit te maken van de Spelen", zei IWWF-voorzitter Jose Antonio Perez Priego. "Het kan voor de Olympische Zomerspelen doen wat snowboarden voor de Olympische Winterspelen deed:" Het is een opstap voor andere IWWF-disciplines in de Olympische Spelen. Om te slagen, moeten alle leden van de IWWF en met name de kabelwakeboard-gemeenschap volledig worden meegesleept in deze weg naar succes. "

Een beslissing over welke sporten op de shortlist worden geplaatst, zal in juni 2019 worden gemaakt tijdens het IOC-congres. Met een definitieve beslissing in december 2020, over welke sporten de Olympische Spelen van Parijs 2024 halen.

De Franse Waterski en Wakeboard Federatie (FFSNW) is al goed gevorderd in de voorbereiding op een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen. Het is in de laatste fase van de bouw van een kabelwakeboardpark op een perfecte locatie in de buurt van Parijs, dat in 2020 operationeel zal zijn. De locatie zal volledig worden gefinancierd door de FFSNW met medewerking van de IWWF.

"We hebben een strategisch ontwikkelingsprogramma binnen de Franse Federatie opgebouwd, dus we zullen binnenkort een kabelwakeboardbaan in Parijs hebben", zei Patrice Martin. "De sport groeit als een gek. Er zijn nu 1.000 kabelwakeboard-parken over de hele wereld en de projecties tonen aan dat dit cijfer in 2024 zal groeien tot 1.500. "

Ter ondersteuning heeft de IWWF een Task-Force opgericht die behalve de hierboven genoemde onder meer Gregory Saint-Genies, de directeur van de FFSNW en een voormalige winterolympier, Walter Ditsch, de IWWF Cable Wakeboard Council voorzitter, Paul Fong, directeur IWWF, George Althans voormalig wereldkmapioen als Chief strategist (verantwoordelijke presentaties & video)

To share is to care => #wake2024

« Terug naar overzicht