Functionele training

Ben je een waterski-recreant, een beginnend competitie-wakeboarder of zet je de stap naar het topniveau in het waterskiën?

Get Fit 2 Ski (GF2S) creëert voor elke waterskiër / wakeboarder / racer / … de ideale ondersteuning om enerzijds meer trainingsbelasting aan te kunnen en anderzijds veel waterski-gerelateerde blessures te voorkomen.

GF2S niveau 1&2 geeft je een compleet programma met functionele trainingen waarbij core-stability, enkelstabiliteit, kracht en coördinatie uitgebreid aan bod komen.

Er wordt gewerkt met toffe materialen, maar ook met klein of zelfs zonder materiaal kan je aan de slag, zowel thuis als in de club.

Het is echter wel steeds aangewezen dat je iemand in de buurt hebt die je kan wijzen op foute bewegingen. Bij deze trainingen is een correcte houding/uitvoering zeer belangrijk.

Het programma Get Fit 2 Ski kan uitgevoerd worden als aanvulling op een waterskitraining, een loopsessie, … of als volwaardige training. Meer info hierover vind je in "Hoe ga je te werk".

In GF2S 2 krijg je daarnaast ook een handleiding om je conditie op te krikken met info over het lopen met een hartslagmeter en het werken met intervaltraining.

GF2S 3 richt zich vooral naar racers. Als 3e niveau biedt dit programma zwaardere oefeningen aan, en vooral specifiek toegespitst op de specifieke behoeftes van de discipline racing, maar ook andere skiërs hebben veel baat bij deze trainingen. Meer info vind je in "Functionele training voor waterski racing".