« Terug naar overzicht

Play true day 2018

Play true day 2018

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen en hun nationale antidopingorganisaties (NADO’s) aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren. Dat kan één dag of een periode van verschillende dagen zijn, die het land of de antidopingorganisatie zelf kiest in functie van de nationale sportagenda.

Play True staat in het teken van een zuivere sport. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

De organisatoren in ons land: de vier nationale antidopingorganisaties en BOIC, AISF, VSF en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft hebben, net als Waterski Vlaanderen, als gemeenschappelijk doel een zuivere sport te promoten en informatie ter beschikking te stellen.

Samen gebruiken we dit initiatief als een hefboom om een sportgemeenschap te creëren waarin zuivere sporters zegevieren, waar sporters kiezen om zuiver te blijven uit zelfrespect en eerlijkheid tegenover hun medesporters, omwille van het waardevol en verbindend karakter van de sport

In 2018 zal de Play True Day in heel België plaatsvinden in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september.

« Terug naar overzicht