Wedstrijd ondersteuning EK/WK

WSV voorziet 2 vormen van financiële ondersteuning. Wellicht weten jullie ook al dat wij jammer genoeg geen olympische sport zijn en daardoor niet kunnen rekenen op extra topsportsubsidies van de overheid. We moeten het dus doen met de beperkte middelen van onze basiswerking, die verspreid worden over vele disciplines. Maar niettemin willen we onze kampioenen ondersteunen volgens onze mogelijkheden. We hebben daarvoor een vast principe uitgewerkt, zodat iedereen perfect op voorhand weet wat hij/zij kan verwachten.

Enerzijds voorzien we de terugbetaling van het inschrijvingsgeld bij jeugd en open reeksen. En anderzijds zijn er premies voor finaleplaatsen en podia in alle reeksen, dus ook de masters.

Terugbetaling inschrijvingsgeld EK & WK (TOU-WAK-CAB-DIS-TEL)

Elke BK-winnaar (jeugd & open) uit zijn reeks krijgt de kans om naar het Europees Kampioenschap te gaan en wordt ondersteund t.w.v. het inschrijvingsgeld. (voor deelname WK, voorwaarde is finaleplaats op een vorig EK, zie tabel).

1/ In elk onderdeel indien er apart moet betaald worden voor de verschillende onderdelen, en indien de skiër/rider ook daarvoor BK-winnaar was.

2/ In één reeks. Dus indien de skiër/rider deelneemt in zowel een jeugdreeks als in de open reeks zal hij/zij het inschrijvingsgeld één keer terugbetaald krijgen.

Deze terugbetaling is enkel geldig indien de skiër/rider in aanmerking komt om deel te nemen aan het EK. Voldoet hij niet aan de internationale criteria om deel te mogen nemen, vervalt dit.

Het inschrijvingsgeld wordt ook terugbetaald indien de skiër/rider:

Uitzonderingen zijn mogelijk, maar moeten aangevraagd worden.

Inschrijvingsgeld EKInschrijvingsgeld WK
Indien winnaar BKIndien finaleplaats op EK
jeugdjaja
openjaja
mastersneenee

Deelname WK:

Een jongere of een skiër/rider in de open reeks die op een EK een finaleplaats heeft behaald, krijgt zijn inschrijvingsgeld terugbetaald als hij deelneemt aan het WK.


Premie voor finales en podia (TOU-WAK-CAB-DIS-TEL)

Bovenop het inschrijvingsgeld is er voor de categorieën "jeugd" en "open" een premie voor het behalen van een finaleplaats en een extra premie voor het behalen van een podiumplaats.

Masters krijgen een premie voor het behalen van een podiumplaats.Premie EKPremie EKPremie WKPremie WK

finaleplaatsPodiumfinaleplaatsPodium
jeugdjajajaja
openjajajaja
mastersneejaneejaVraag hiervoor meer informatie aan op het secretariaat van Waterski Vlaanderen.