Wedstrijd ondersteuning EK/WK

Wellicht weten jullie al dat wij jammer genoeg geen olympische sport zijn en daardoor niet kunnen rekenen op extra topsportsubsidies van de overheid. We moeten het dus doen met de beperkte middelen van onze basiswerking, die verspreid worden over vele disciplines.

Maar niettemin willen we onze kampioenen uit de individuele disciplines (TOU-WAK-CAB-DIS-TEL) ondersteunen volgens onze mogelijkheden. We hebben daarvoor een vast principe uitgewerkt, zodat iedereen perfect op voorhand weet wat hij/zij kan verwachten. (de disciplines show en racing worden op andere manier als groep ondersteund).

Reglement 2024:

Enerzijds voorzien we de terugbetaling van het inschrijvingsgeld. En anderzijds zijn er premies voor finaleplaatsen en podia in alle reeksen.

Terugbetaling inschrijvingsgeld EK & WK

Terugbetaling inschrijvingsgeld Inschrijvingsgeld EK Inschrijvingsgeld WK
Jeugd / open (bij min. 3 dln in de reeks op BK) Ja, Indien winnaar BK Ja, Indien finaleplaats op EK
masters nee Ja, indien podiumplaats op EK

Europees kampioenschap

Elke BK-winnaar (open en jeugd) wordt aangemoedigd om naar het EK te gaan en wordt ondersteund t.w.v. het inschrijvingsgeld. Opgelet:

Indien er apart moet betaald worden voor de verschillende onderdelen, en indien de skiër/rider ook daarvoor BK-winnaar was, krijgt hij voor de verschillende onderdelen het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Indien de skiër/rider deelneemt in verschillende reeksen (zowel in een jeugdreeks als in de open reeks) zal hij/zij het inschrijvingsgeld maar één keer terugbetaald krijgen.


Deze terugbetaling is enkel geldig indien de skiër/rider in aanmerking komt om deel te nemen aan het EK, zoals o.a. (niet gelimiteerd)

Het inschrijvingsgeld wordt ook terugbetaald indien de skiër/rider:

Uitzonderingen zijn mogelijk, maar moeten aangevraagd worden.

Wereldkampioenschap

Een skiër/rider die op een EK 

 heeft behaald, krijgt zijn inschrijvingsgeld terugbetaald als hij naar het WK gaat.


Premie (tussenkomst voor gemaakte onkosten) voor finales en podia

De premies zijn een tussenkomst op de effectieve gemaakte onkosten als dusdanig (geen winstpremie).

Deze tussenkomst geldt voor alle deelnemers. Dus ook als je geen aanspraak maakte op een terugbetaling van het inschrijvingsgeld, kan je wel een 'premie' behalen voor finale en/of podium. De 'premies' voor finaleplaats en podiumplaats zijn cumuleerbaar.

De bedragen en verdere reglementen hierover, staan beschreven in het reglement (op aanvraag).


Voor meer informatie kan je terecht op het secretariaat van Waterski & Wakeboard Vlaanderen.