Initiator waterski & wakeboard

De initiator begeleidt beginnende sporters bij het aanleren van sportspecifieke bewegingsvaardigheden, basistechnieken of spelen, los van competitieve doelstellingen. Hierbij houdt hij rekening met elementaire gezondheidsaspecten en kan hij aangepaste omgangsvormen toepassen. De initiator kan zelfstandig een sportspecifieke activiteit voorbereiden, leiden en evalueren, maar werkt mee in het kader van een ruimer opleidingsprogramma dat uitgewerkt en gecoördineerd wordt door een hoger opgeleide.

Doelstellingen

Door het volgen van deze opleiding leert de cursist in te staan voor het initiëren van beginnende en/of recreatieve waterskiërs (jongeren, adolescenten en volwassenen) op clubniveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van waterski teneinde hen via aangepaste sporttechnische en -tactische trainingssessies leerdoelen te laten bereiken.

Toelatingsvoorwaarden

Opleidingsstramien & lessenrooster

De cursus "initiator waterski" omvat 4 modules. HIER kan ja alvast het opleidingsstramien downloaden.

De volgende cursus initiator waterski zal georganiseerd worden te Willebroek (Hazewinkel). In 2018 zal dit niet op de gebruikelijke zaterdagen vallen, maar tijdens een interne stage in de eerste week van juli (zondagavond 1 juli tot zaterdagavond 7 juli).
Het lessenrooster kan je HIER terugvinden.


Kostprijs & inschrijven

De cursus is ingedeeld in 3 betalende modules en een gratis stagemodule. Inschrijven en betalen voor deze modules kan via de website van Sport Vlaanderen.

OPGELET: In 2018 zal de cursus georganiseerd worden in 1 week, waardoor de cursisten kunnen blijven eten en slapen. Hiervoor dient apart ingeschreven en dus ook betaald te worden. De kostprijs hiervan is €198,5 voor 6 overnachtingen (van zondag avond tot zaterdag) met ontbijt, middagmaal en avondmaal. Momenteel zijn de inschrijvingen voor overnachting volzet, maar moest je toch willen inschrijven proberen we nog iets te regelen. Meer info bij nele@waterski.be.


Downloads

Downloads cursist initiator waterski

Via deze link kunnen cursisten initatitor waterski en stagementoren een login aanvragen en zo onderstaande documenten downloaden:

Downloads docenten

Via deze link kunnen docenten een login aanvragen en zo onderstaande documenten downloaden: