« Terug naar overzicht

Trainersvereniging - bijscholing jeugdsportcoördinator

type event = bijscholing

Start

maandag
20 nov 
19:30u

Einde

maandag
20 nov 
22:00u

Event locatie

Waterski & Wakeboard Vlaanderen
Beatrijslaan  25 bus 2
2050 Antwerpen
Antwerpen / België

Een jeugdsportcoördinator is de spilfiguur in een goed jeugdbeleid in de sportclub. Je staat in het middelpunt tussen het bestuur van de club, de trainers, de jeugdleden en de ouders. Met deze bijscholing willen we de jeugdsportcoördinatoren een leidraad geven om al deze actoren op dezelfde golflengte te houden, en om nieuwe ideeën slaagkansen te geven. Enkele thema's die hierbij zeker aan bod komen zijn: het uitstippelen van een goed jeugdsportbeleid, het welbevinden en betrokkenheid van de jeugdleden om drop-out tegen te gaan, een goede communicatie met bestuur, trainers, ouders, ...

Voor het jeugdsportlabel van WSV is het een verplichting dat clubs die deelnemen aan het trainersproject, ook een jeugdsportcoördinator actief hebben in de club. Dit mag een officiëel door Bloso-opgeleide jeugdsportcoördinator zijn, maar evengoed iemand die enkel onze bijscholing volgt. Dit is dus de uitgelezen kans voor deze clubs om hun jeugdsportcoördinator op te leiden.

Extra: als gevolg van de schandalen in bepaalde sporttakken en de media rond seksuele grensoverschrijdend gedrag, heeft de minister alle sportfederaties opgedragen om extra inspanningen te leveren om de clubs te informeren en bij te staan inzake deze materie.

Waterski Vlaanderen wil hierin zeker zijn verantwoordelijkheid opnemen, en de bijscholing voor jeugdsportcoördinator is een geschikt moment om de clubs hiermee te laten kennismaken. In een extra hoofdstuk tijdens deze bijscholing zullen we bekijken welke eenvoudige stappen een club kan nemen om het taboe hierrond te doorbreken, en welke verdere stappen een club kan nemen als ze graag hiermee actief aan de slag gaan. Er bestaat een uitgewerkt programma 'Sport, een spel met grenzen' dat we kort toelichten. Indien een club daar graag mee verder aan de slag gaat, kan WSV hierbij helpen.


  • Lesgever: Karin Desart
  • Inschrijvingsgeld: gratis voor leden van de trainersvereniging, andere deelnemers betalen €10
  • Inschrijven: nele@waterski.be
« Terug naar overzicht